Sándor István és Gálhidi György vezetőedzőként már sikeresen dolgozott a Szparinál, és Huszák Géza segítette már utóbi munkáját. Az asszisztensedző örömmel tért vissza Nyíregyházára, és bízik abban, hogy erős csapatot tudnak építeni.

- Természetesen megdobbant a szívem amikor Nyíregyházára visszahívtak. Itt születtem, a szüleim itt éltek, itt nevelkedtem, itt lettem futballista. Temesvári Miklós együttesében a feljutás évében 17 évesen bemutatkozhattam az NB-II-ben, majd az élet máshová sodort. De később évekig játszhattam a Szpariban, majd edzőként is leülhettem a csapat kispadjára. Sok szép emlék köt ide, de az egyik legszebb, amikor Gálhidi Györggyel a Ferencvárost megelőzve feljutottunk az NB-I-be. Örömmel jöttem vissza szülővárosomba – mondta Huszák Géza.

Az aszisztensedző úgy érzi, egy jó stáb állt össze, és bízik abban, hogy a csapat eredményes lesz.

- Mindenki ezer szállal kötődik a városhoz, és rutinos tagok alkotják a stábot. A klub tulajdonosa is nagyon szeretné ha harcban állnánk a feljutásért, mi is ezért dolgozunk. Mivel  12 csapat van az élvonalban, sok nagyvárosnak nincs NB-I-es együttese, így rajtunk kívül a Szeged, a Szombathely is vágyik vissza, de beszélhetnénk a Vasasról is. Nem egyszerű tehát feljutni, de mindent megteszünk majd – nyilatkozta a csapat edzője.  

Ehhez pedig harcos játékosokra is szükség van. Az elmúlt három felkészülési mérkőzés nem sikerült rosszul.

- Olyan ez mint a színészeknél, ha színpadra lép az ember, mindig a maximumot kell nyújtani. Ezt várjuk a játékosoktól is. Bízunk abban, hogy rövidesen látszik majd a játékunkon, hogy mit akarunk. Mindenki látványos futballt akar, de fontos, hogy ez eredménnyel is párosuljon – tette hozzá a tréner.

Vissza