A Nyíregyháza Spartacus-BJLA U15-ös együttese nagyot küzdött a múlt hétvégén a Puskás Akadémia ellen. Bár hátrányba került a Szpari, a második helyezett ellen a második félidőben több helyzetet dolgozott ki az együttes, ziccere is volt, az utolsó 10-15 percben folyamatosan érkezett a labda a vendégek kapuja elé, de egyenlíteni nem sikerült. Ennek ellenére emelt fővel hagyhatták el a pályát a játékosok. 

- Az előző találkozókon sok gólt kaptunk, most viszont a védekezésünk jól működött, és mindent megtettek a fiúk az egyenlítés érdekében. Sajnos nem sikerült, de ezek a részsikerek azok, melyekre építhetünk. Próbálom folyamatosan tűzben tartani a játékosokat, mert látszik rajtuk a fejlődés, van eredménye a munkának. Egy szűk kerettel dolgozhatok, mert vannak akik abbahagyták, vagy sérültek, ketten jelenleg is gyógytornásszal dolgoznak, és voltak akiket más klubok elcsábítottak. De a hétvégén is volt olyan labdarúgó Lakatos Martin személyében aki az U14-es együttesből lépett feljebb hozzánk, és jól teljesített – mondta Deme Attila vezetőedző.

A játékosok képzése mellett fontos az eredmény is, a következő szezonban ugyanis a kisebb korosztályokat is a nagyobbak mintájára alakítják át. 

- Egy nagyon nehéz bajnokság a mieink, mert nyáron átszervezik az egészet, és a mi eredményünk határozza meg az U16-os gárda besorolását. Lesz egy 12 csapatos kiemelt bajnokság, és egy 12 csapatos alap csoport, ezért fontos, hogy ne kényszerüljünk osztályozóra. Nem szerencsés, hogy ilyen fiatalon ekkora eredménykényszer van a fiúkon, ebben a korban még a fejlesztésük lenne a legfontosabb. A játékosaim között több tehetséges labdarúgó is van, fontos, hogy őket megtartsuk – tette hozzá az U15-ös csapat trénere.

Vissza