Június 30-ra elkészül a Városi Stadion. Már leterítették a gyepszőnyeget, megkezdődött az eszközök beszerzése, és nem lesz akadálya annak, hogy a Nyíregyháza Spartacus az NB-I rajtján pályára léphessen a létesítményben. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a bejáráson elmondta, a 8219 fős stadion a labdarúgó mérkőzések mellett egyéb események helyszíne is lesz.

Már locsolják a füvet a Városi Stadionban. A gyepszőnyeg a helyén, csakúgy mint székek. 9 skyboxot alakítottak ki, egy 450 négyzetméteres lounge várja a meghívott vendégeket, és építettek egy 150 négyzetméteres konferencia termet is. Az építkezést kedden a sajtó munkatársai is megtekinthették. Nyul Zoltán helyettes államtitkár elmondta, nem lesz akadálya annak, hogy a Nyíregyháza Spartacus az NB-I első fordulójában pályára léphessen az új stadionban.

- Kijelenthetjük, hogy itt kezdheti a szezont a Nyíregyháza Spartacus. A stadion központi létesítménye és a szabadidős centrum is június 30-ra kész lesz. Még kisebb munkálatok ezután nyár végéig folytatódnak, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül, és használható lesz- mondta Nyul Zoltán, magas építésért felelős helyettes államtitkár.

Vannak olyan eszközök, melyek a bajnoki szezon rajtjára megérkeznek, de utána még nyár végéig folyamatosan zajlik az eszközbeszerzés. A létesítmény nem csak futballstadionként működik, hanem kulturális és szabadidős rendezvények megtartására is alkalmas.

- 8219 fős lesz a Városi Stadion, ebben benne van a VIP rész a skyboxok is. De lesz étterem rész, egy 600 méteres rekortán futópálya, és május végéig elkészül három műfüves kispálya is. Ez a nyíregyházi sportéletnek egy méltó helyszíne lesz – tette hozzá Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az épületben helyet kap sportdiagnosztikai rész is, a stadion mellett elkészült szabadidős komplexumban pedig a Mozdulj Nyíregyháza programjai is otthonra találhatnak. A közvetítésekhez egy teraszt alakítottak ki. A stadion június 30-ra megkapja a használatbavételi engedélyt, augusztus 30-ra pedig a kerítés is elkészül. Belső parkolókat is kialakítanak, a zöld felületek pedig automata öntözőrendszerrel vannak ellátva.

Vissza