Két hét alatt több mint 36 millió forintot gyűjtöttek össze nyíregyházi vállalkozók és civilek, hogy a Jósa András Oktatókórház minél több városlakót tudjon tesztelni koronavírusra. A segítők között volt a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosának cégcsoportja is.

- Rendszeresen olvasom a híreket, igyekszem tájékozódni, és láttam, hogy Berettyóújfaluban társadalmi összefogással egy olyan tesztelőgépet vásároltak 14 millió forintért, mely alkalmas arra, hogy kimutassa a koronavírus fertőzést. Egyébként is egyeztettünk már a Jósa András Oktatókórház vezetésével az elmúlt hónapokban, hogy szeretnénk támogatni az intézményt valamilyen formában, és amikor kiderült, hogy Nyíregyházán is indult egy ilyen kezdeményezés a tesztelőgép megvásárlására, azonnal mögé álltunk. Úgy éreztük, hogy fontos, hogy segítsünk, és hogy a városuknak is legyen egy ilyen gépe. 10 millió forintot ajánlott fel a cégcsoport erre a célra, bízunk abban, hogy a tesztelések segíthetnek abban, hogy gyorsabban véget érjen a járvány – mondta Révész Viktória, a Révész Cégcsoport kommunikációs vezetője.

A kezdeményezéshez több nyíregyházi cég is csatlakozott, és az összegyűjtött pénzt átutalták a kórház alapítványának. Az adományozók abban állapodtak meg a kuratórium elnökével, hogy az összeget a koronavírus elleni védekezésre költi majd az intézmény.  

Vissza