Hornyák Marcell legutóbb a Gyirmót ellen megszerezte a bajnokságban ötödik gólját. A Szpari játékosa számára örökre emlékezetes marad a találkozó, melyen olyan teljesítményt nyújtott, hogy a Nemzeti Sportnál bekerült a forduló válogatottjába. 

- Soha nem játszottam még ilyen ködben bajnoki meccset, természetesen a három pontért mentünk, de azt is tudtuk, hogy a Gyirmótnak milyen a hazai mérlege. Nagyon nehéz mérkőzés volt több szempontból is. Amikor a második félidőre kimentünk, lehűlt a levegő, megizzadva vártuk, hogy lesz-e folytatás. Aztán újra öltözőbe vonultunk, majd megint ki, kellett idő, mire ismét bemelegedtünk a hidegben. Szerencsére minden rendben volt, és a gól előtt sikerült a kipattanót belőnöm. A felvételeken ugyan kevés látszik a találatból, de mikor elrúgtam a labdát, már tudtam, hogy bemegy. Bíztunk az időjárásban is, hogy nem romlik, semmiképp nem akartunk ott maradni egy éjszakát, és másnap folytatni a mérkőzést. Végül győztünk, a bajnoki szünet pedig nagyon jól jött, sok meccsünk volt előtte zsinórban, mindenkire ráfért egy szusszanásnyi pihenő - mondta Hornyák Marcell. 

A támadó öt góljával utolérte a házi góllövő listán Ötvös Bencét. Mögöttük Hamed Yasin és Jánvári Gábor áll 2-2 találattal, utóbbi a Debrecen ellen megsérült, de remélhetőleg a Szeged ellen már újból pályára léphet. Egy-egy gólt szerzett eddig ősszel Fodor Ferenc, Papp Máté és Kalocsai László a Szpariban. 

Vissza