Nem ez a legjobb időszak most a csákvári csapat életében. Az Aqvital FC eddig csak három pontot gyűjtött a szezonban - legutóbb Soroksáron úgy kaptak ki 4-3-ra, hogy 3-3-nál büntetőt hibáztak a hajrában - majd jött a koronavírus, mely ellen tehetetlen volt a szerdai ellenfél. Nem csak a játékosok, a vezetőedző Visinka Ede tesztje is pozitív lett, az egész csapat karanténba került, és vasárnap nem is léphettek pályára a Dorog ellen. Bár a labdarúgók azóta felépültek, a Szpari ellen még nem játszhatnak. 

- Ha minden jól megy lesz 11 olyan játékosunk, akik a felnőtt keret tagjai, közülük azonban hatan húsz év alattiak. A kispadra a tartalékkapusok mellett csupán öt ifistánkat tudjuk leültetni, már ha megérkezik addig a tesztjük eredménye, illetve a felnőtt játékengedélyük. Hiába vagyunk a Puskás Akadémia fiókcsapata, jelenleg az NB I-es gárda is szűkében van a játékosoknak, így a kooperációs szerződés alapján nem tudnak fiatalt átirányítani hozzánk a holnapi meccsre - nyilatkozta csapata honlapján Berndt András asszisztensedző. 

Mivel ettől a héttől az NB-II-ben is kötelező a tesztelés, hétfőn reggel a Szpari játékosok is vizsgálaton estek át, és mindenki bevethető. Hornyák Marcell eltiltása is lejárt, Starosta Dávid viszont még hetekig nem játszhat szalagsérülés miatt. 

- A legfontosabb, hogy egy percre sem szabad azt gondolnunk, hogy azért mert a Csákvárnak járványproblémái voltak, feltett kézzel jönnek majd hozzánk. Egy-két könnyebbnek vélt ellenféllel szemben már pórul jártunk, remélem a játékosok egy életre megtanulták, hogy könnyű meccs nincs. Az számít, amit a tábla mutat, amikor a bíró lefújja a meccset. Győznünk kell szerdán - mondta Gálhidi György, a Szpari vezetőedzője. 

A találkozó a nézők szempontjából is más lesz mint korábban. A belépéskor, a büfében és a pénztáraknál kérjük a 1,5 méteres távolság betartását, a lelátókon pedig egy-egy szék kihagyásával foglalhatnak helyet. A maszk viselése kötelező. A mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik. 

Vissza