Klubkártyarendszer

Egységes Klubkártyarendszer az egyszerűbb jegyvásárlásért

 

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség a klubkártyarendszer egységesítésével nyújt segítséget a névre szóló jegyek megvásárlásához.

 

Mint ismert, a sportról szóló 2004. évi I. törvény értelmében az élvonalbeli csapatok bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzéseire 2013. július 1-től csak névre szóló jegyekkel lehet belépni. A névre szóló belépőjegy megvásárlása jelentős időt vesz igénybe, a hagyományos, helyszíni, mérkőzésnapi jegyvásárlás a rögzítendő adatok miatt csak nehézségek árán biztosítható.

 

Az egységes rendszerben működő, de klubonként egyedi kialakítású plasztik kártya lehetővé teszi, hogy a szurkolónak csak egyetlen alkalommal kelljen megadnia az adatait, ezt követően minden jegyvásárláskor elegendő a kártyát vagy a kártya kódját használni, ezáltal jelentősen felgyorsul a jegyértékesítés folyamata.

 

Az MLSZ június 26-i elnökségi ülésén hozott határozat kimondja, hogy az OTP Bank Liga csapatainak, így klubunknak is a bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzésein a jegyértékesítésben kötelező a klubkártya alkalmazása, és a kártya kiváltásakor a személyes azonosítás végrehajtása a jogszabályban előírt adatokkal.

 

A klubkártyák kiállításával kapcsolatban érdemes folyamatosan figyelni a honlapunkat a kártyák elkészítésével és kiadásával kapcsolatos hírekért, információkért. A kártya elkészítésének menete: első lépésként felvesszük a jogszabály által előírt adatokat; majd elkészítjük a helyszínen a kártyára kerülő fényképet (emiatt a klubkártyák kiváltása csak személyesen lehetséges); ezután kerülhet sor a kártyák nyomtatására és kiadására. Fontos információ, hogy a felvett adatok kizárólag klubunk rendszerében tárolódnak.

 

2014. szeptember 15-től már csak klubkártyával lehet az NB I-es csapatok mérkőzéseire jegyet vásárolni mind a jegypénztárakban, mind pedig online felületeken! A klubkártya 2015. november 16-ig minden szurkoló számára ingyenes, november 16-át követően viszont csak térítés ellenében lehet hozzájutni a klubkártyákhoz. Erről pontos információkat lentebb találhat hamarosan.

 

Az MLSZ hamarosan kidolgozza a klubkártya egy speciális változatát, a Futball Kártyát, melyet a semleges szurkolók vehetnek igénybe.

 

A klubkártyák lehetőséget kínálnak arra, hogy szurkolóinknak extra kedvezményeket kínáljunk. Érdemes rendszeresen ellátogatni honlapunkra, ahol ezekről a lehetőségekről, valamint arról, hogy a stadion mely részében milyen kártyával jogosult jegyet vásárolni a kártyatulajdonos, folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat.

 

Külön kedvezményt kínál a Magyar Labdarúgó Szövetség, amely a saját mérkőzésein (válogatott mérkőzések, kupadöntők) a 2014-2015-ös szezontól két éven át az interneten és elővételben történő vásárlás esetén 20%-os kedvezmény mellett árusítja a jegyeket.

 

 

Általános információk a Szpari klubkártya kiváltásáról

 

A Szpari klubirodájában kiválthatók a klubkártyák.

Mindössze 10 perc. Ennyit vesz igénybe a klubkártya kiváltása. Mindezt célszerű összekötni a jegyvásárlással, így egy alkalommal belépőt is lehet venni és a klubkártyát is megkaphatja a szurkoló.  Íme a legfontosabb tudnivalók a kártyával kapcsolatban: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 KLUBKÁRTYA INFOMÁCIÓK
HIVATALOS/ÁLTALÁNOS SZABÁLY:
• EGY SZURKOLÓNAK CSAK EGY KLUBNÁL LEHET KLUBKÁRTYÁJA, NEM LEHET DUPLIKÁCIÓ!
• KIZÁRÓLAG KLUBKÁRTYA BIRTOKÁBAN VÁLTHATÓ NÉVRESZÓLÓ JEGY AZ ALÁBBI LABDARÚGÓ ESEMÉNYEKRE:
a) Férfi nagypályás NBI-es bajnokság (OTP Bank Liga) mérkőzései
b) Magyar Kupa mérkőzései, amennyiben mindkét csapat NBI-es
c) A férfi nagypályás "A" magyar válogatott mérkőzése

(Az MLSZ szervezésű további labdarúgó mérkőzések kapcsán (Szuperkupa Döntő, Ligakupa Döntő) a szövetség egyedileg hoz döntés a klubkártya alkalmazás rendjéről.)

• A klubkártya használata nem csak jegyvásárláskor, beléptetéskor is kötelező, mert a rendezőt a törvény feljogosítja arra, hogy a beléptetéskor a szurkoló személyes adatait a klubkártyán szereplő adatokkal összevesse. Jegyvásárláskor a kártyán lévő vonalkód beolvasásával rögzítik az adatokat, így jegyvásárláskor is vigye magával kártyáját a szurkoló! 

KIVÉTELEK (akiknek nem feltétlenül kell klubkártyát kiváltaniuk)
• Bérletesek (akik már megvették az idei szezonban a bérletüket. A következő szezontól nekik is kell majd, illetve, ha idegenbe szeretnének elutazni mérkőzésre, akkor is)
• Nem magyar állampolgárok
• Hivatalos személyek, szervezők, klubnál dolgozó stáb, ellenőrök


• Amit meg kell adnia a szurkolónak:
NÉV
SZÜLETÉSI HELY
SZÜLETÉSI IDŐ
320 x 240 pixel színes digitális igazolványkép
(ha nem előregisztrációként küldi el, akkor a klubirodában elkészítik a fényképet)
• Vendégmérkőzéseken, továbbá válogatott mérkőzéseken a bérlettel rendelkezők is csak úgy tudnak jegyet vásárolni, ha klubkártyával rendelkeznek!

• Klubkártya kiadás: Városi Stadion, Spartacus Klubház (Nyíregyháza, Sóstói u. 24/A), 


• 2014. november 16-ig a kártya a szurkolók számára ingyenes, utána 400 Ft. A kártya érvényessége: kiváltás napjától számított 3 év. 
 

 PIN-KÓD: SZÜLETÉSI HÓNAP + NAP