A Dunaújvárost fogadta a Nyíregyháza Spartacus U19-es együttese. A találkozó négy gólt hozott. 

10. perc: Jobb oldalon az ellenfél tizenhatosának magasságában végeztünk el bedobást. Tangel László fedezve a labdát fordulásból kapura lőtt, melyet a vendégek kapusa még védett, de a kipattanóra érkező Tóth Ákos lövését már nem tudta hárítani, ezzel a góllal megszerezve a vezetést.(1:0)

29. perc: Az ellenfél labdakihozatalát Batta Gergő blokkolta a tizenhatoson belül. A felpörgött labda Németh Csaba elé került, aki keresztpasszal játszotta meg az üres területbe bemozgó Tóth Ákost. Tóth egy átvétel után kapura lőtt, de lövését a dunaújvárosi kapus lábbal még hárította, a kipattanó újra Tóth Ákos elé került és már nem hibázott, megszerezte második gólját. (2:0)

32. perc: A Dunaújváros térfelének közepén, a pálya tengelyében Németh-Tangel-Németh összjáték után utóbbi Batta Gergőt ugratta ki a jobb oldalon. Batta betört a tizenhatoson belülre és alapvonal közeléből a második hullámban érkező Tóth Ákost játszotta meg, aki megszerezte a csapat és önmaga harmadik találatát. Mesterhármas! (3:0)

81. perc: Félpályánál a körív magasságában Hunyadi Bence remekül ugratta ki a többször üres területbe beinduló Tóth Ákost. Tóth a kapujából kiinduló kapus mellett egy átadással, önzetlenül Molnár Zoltánt hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki nem hibázott. (4:0)

Nyíregyháza Spartacus BJLA U19 – Dunaújváros PASE U19 4-0 (3-0)

Nyíregyháza Spartacus:Talián László, Gönczör Róbert, Makó Péter (Szabó Márk a szünetben), Ferencz Róbert, Bálint Ákos, Németh Csaba, Hunyadi Bence, Tóth Ákos, Batta Gergő (Szabó Bálint a szünetben) Torkos Máté (Tagai András a szünetben), Tangel László­ (Molnár Zoltán a szünetben)

Edzők: Gyurovics Zsolt, Koskovits György

Gólszerző: Tóth Ákos (3), Molnár Zoltán

Gyurovics Zsolt: - Jól kezdtük a mérkőzést. Az első percektől kezdve nagy nyomást helyeztünk ellenfelünk védelmére, ez három gólszerzési lehetőségben meg is mutatkozott, de ekkor még nem találtunk be. A 10. percben azonban megszületett a vezető találatunk. Az első félidő végéig további két góllal megnyugtató előnyt szereztünk a félidőre. A II. félidő visszafogottabb játékot hozott részünkről, de így is több gólszerzési lehetőség adódott előttünk, melyek sajnos kimaradtak, mert a befejezéseknél pontatlanok voltunk. A mérkőzés utolsó szakaszában egy szép támadás után megszereztük a végeredményt kialakító gólunkat is. A mérkőzés nagy részében a mi akartunk érvényesült, irányítottunk, párharcerősek voltunk, határozottan, agresszíven játszottunk. Ha pontosabbak vagyunk a végjátékokban, akkor nagyobb arányú is lehetett volna a megérdemelt győzelmünk, egy kulturált játékot játszó vendégcsapattal szemben. Gratulálunk a csapatnak!

Vissza