Az U17-es csapat tavaszi szezonjának értékelésére kértük a gárda edzőjét, Papp Ákost. A vezetőedző értékelte az elmúlt időszakot, melyben voltak örömteli és kevésbé pozitív élmények is:

„Az őszi szezon eredményességben nem úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna, ezért változtatnunk kellett különböző taktikai dolgokban. Az őszi szezonban sok gólt kaptunk, viszont keveset szereztünk. A taktikai változtatás főként a rúgott góljaink számában mutatkozott meg.

A tabellán elfoglalt helyezésünk nem tükrözi a mutatott játékot. Olyan csapatokat győztünk le, akik jó eséllyel pályáztak az első helyre, ilyen volt a Békéscsaba és Kecskemét elleni mérkőzés. A bajnok DVTK ellen nagyon jól futballoztak a játékosok, emberhátrányban is vezettünk egészen a 85. percig. Sajnos a csapatnak egy olyan peches éve volt, hogy az utolsó percekben sok mérkőzést veszítettünk el. De a legfontosabb, hogy a játékosok fejlődjenek.”

Az Akadémiánk egyik legfőbb célja, hogy minél több fiatal kerülhessen fel a felnőtt együtteshez. Ez ebben az évben két fiatal labdarúgónknak is megadatott:

„Büszke lehet az u17-es csapat, hiszen Starosta Dávid és Tóth Ádám is bemutatkozhatott a felnőtt csapat színeiben. De minden játékos fejlődött és előrelépett.”

A gárda már a nyári pihenőjét tölti, melyről így nyilatkozott a vezetőedző:

„Egy jól megérdemelt pihenést követően belépnek a srácok az U19-es életbe. A felkészülés július 16-án kezdődik. Addig is minden játékosnak jó pihenést kívánok.”

Vissza