Az U15-ös csapatnál dolgozó edzők, játékosok és hozzátartozók is üdvözölték azt a nyári, klubbot és akadémiát érintő változást, miszerint a Nyíregyháza Spartacus átvette az utánpótlás nevelést is. Mindenki örül annak, hogy a labdarúgáson belül végre egy család lett a felnőtt és utánpótlás csapat. Az öröm kifejezése után az U15-ös csapat vezetőedzőjét, Csernijenko Ruszlánt arra kértük, hogy értékelje az őszi félévet. Az edző a nyári, csapatnál történt változásokkal kezdte: „A csapat keretébe nyáron 3 játékos más egyesületben igazolt, illetve Vasvári Zoltán visszatért a saját korosztályhoz. 7 új játékos érkezett és Kecsmár Ákos 1 éves kispesti kitérő után visszatért a nevelő egyesületéhez, hozzánk.”


Ezt követően kitért a vezetőedző az Akadémiánál vallott, és kívánt gondolkodásmódra, melynek mentén dolgoznak az U15-ös csapatnál is: „Elsősorban a játékosok nevelése a célunk, hogy egészséges, pozitívan gondolkodó embereket neveljünk, akik az élet bármilyen területén helyt tudnak állni, természetesen a pályán „Gondolkodva győzni, győzelemben gondolkodni” mentalitású futballistákat szeretnénk nevelni, akik méltóan be tudnak illeszkedni a felnőtt futballba és sikeresen szerepelni Nyíregyházi Spartacus felnőtt csapatába.”


Majd röviden értékelte az elmúlt időszakot a csapatnál: „A U-15-ös csapat nagypályás országos kiemelt bajnokságban szerepel, ahol a mi fiatal, serdülő tehetségeink az ország legjobb csapatai ellen, hétről hétre felmérhetik hol tartanak a saját fejlődési szakaszaikon és természetesen hol tart a csapatjátékunk. Természetesen minden gyerek fejlődött ebben az időszakban is, valakinél ez a folyamat gyorsabban, valakinél lassabban zajlik, ami szintén természetes ebben a korban. Látjuk, miben kell előre lépni és hiszünk abban, hogy alázatos munkával és még több munkával a világ legszebb játékába is folyamatos fejlődést lehet elérni.”
A csapat előtt álló időszakról, a pihenésről, majd felkészülés kezdetéről így nyilatkozott az edző: „A keret 2017. december 15-ig edzésben marad, majd egy 3 hetes szünet után 2018. január 8-án elkezdjük az edzéseket.”

Vissza