Budafokon nagyon készültek a bajnoki rajtra. A házigazda együttes tavaly megnyerte csoportját az NB-III-ban, így egy osztállyal feljebb léphetett. Nagyon készült a Nyíregyháza Spartacus is. A játékosokat a vendégöltözőbe lépve - köszönhetően a technikai személyzetnek - az a látvány fogadta mint a hazai meccseken, így otthon érezhették magukat. 

A találkozó eleje jól indult, több helyzete is volt a Szparinak és miközben a védelem stabil volt, elől Rudolf, Pekár, Rezes és Dragóner is veszélyesen támadott. Egy szép akció végén sikerült is megszerezni a vezetést, és a folytatásban is mezőnyfölényben játszott a Nyíregyháza, mely második góljával bebiztosította győzelmét. Bár a hajrában szépíthetett volna a Budafok, megtartotta előnyét a Spartacus. 

Nem szeretem a szimpatikus vesztes szerepét, de ezúttal ez jutott nekünk. Ami tavaly az NB-III-ban gondolkodásban elég volt, az már az NB-II-ben kevés, elsősorban itt kell gyorsulnunk, hamarabb kell meghozni a jó döntést egy-egy szituációnál - mondta Prukner László, a hazaiak vezetőedzője a lefújás után.

A nyíregyházi öltöző előtt jobb volt a hangulat. Miközben a labdarúgók megköszönték a Szpari szurkolóknak a buzdítást, Szűcs Mihály sportigazgató folyamatosan fogadta a gratulációkat, majd illedelmesen közölte, hogy az a játékosokat illeti.

- Ha az elején belőjük helyzeteinket, korábban vezetést szerezhettünk volna. A második félidőben egy szerkezeti váltást is csináltunk, hogy stabilabbak legyünk. Ennek ellenére a hajrában voltak hibák, ezen még javítanunk kell - értékelt Lucsánszky Tamás, a Szpari mestere. 

Sikerével a Nyíregyháza vezeti a tabellát, folytatás vasárnap a Budaörs ellen. 

Vissza