Debrecenben lépett pályára a Szpari U19-es csapata, melyből hiányoztak azok, akik a felnőtt együtteshez kerültek a héten. A helyükön több U17-es korosztályú játékos volt a keretben. 

40. perc Girdán szerzett vezetést a Debrecennek egy balról belőtt labda után középen, 1-0.  

60. perc: Czár Máté szerzett labdát a felezővonal magasságában, a jobb oldalon felfutó Vámos Gergőt játszotta meg. Vámos egy átvétel után felnézett és beadására Rácin Rosztiszlav robbant be az ötösön belülre, és szép mozdulattal a kimozduló kapus mellett a kapuba lőtt. (1-1)

73. perc Egy 16-os előtti kényszerítőnél erősen lesgyanús szituációban kapta a labdát Kozma, aki kapura lőtt, a kapufáról kipattanó labda végig gurult a gólvonalon, ahonnan Hunyadi kivágta. Az asszisztens szerint a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon. Ezzel az erősen vitatható góllal nyert a Debrecen, 2-1. 

Debrecen LA U19 - Nyíregyháza Spartacus BJLA U19 2-1 (1-0)

Nyíregyháza Spartacus: Kovács Zsombor, Vámos Gergő, Hunyadi Bence, Tagai András, Gönczör Róbert, Oláh Lóránt (Nagy Gergő 58’), Czár Máté, Szende Bálint (Gincsai Zoltán 85’), Rácin Rosztiszlav (Gyüre András 85’), Batta Gergő (Erdei Martin 58’), Tóth Ákos (Ferencz Bence 58’)

Edzők: Csernijenko Ruszlán, Gyurovics Zsolt

Gólszerző: Rácin Rosztiszlav 60’

Csernijenko Ruszlán vezetőedző: - Az első félidőben nagy széllel szemben játszottunk, amely segítette a hazai csapatot. A Debrecen inkább pontrúgásokból volt veszélyes ebben az időszakban, aztán a 40. percben a vezetést is megszerezte. Fordulás után ritmust váltva, többször próbáltuk letámadni az ellenfelünket a saját térfelükön. Több sikeres labdaszerzésünk volt már ekkor, veszélyesek voltunk a Debrecen kapujára. Egy ilyen labdaszerzés után, szép támadásból kiegyenlítettünk. Egyenlítő gólunk megfogta a hazai csapatot, benne volt a játékban a fordítás is, de egy hazai kontratámadás végén véleményes gólt kaptunk, mely eldöntötte a 3 pont sorsát. A csapat teljesítménye és játéka alapján megérdemelt volna egy pontot. 

Vissza