„Mennyit kellett itt futnom a 600-as körön.” Hrabina Alex jegyezte meg, miután a Nyíregyháza Spartacus keretének tagjai beléptek az épülő Városi Stadion területére.

A Szpari játékosai személyesen láthatták, hogy állnak a munkálatok. Először mehettek be a leendő öltözőbe, felülhettek a lelátóra, láthatták a kiszolgáló helyiségeket, a skyboxokat, sőt a pályára is lemehettek. Igaz, a fűre kicsit még várniuk kell. A kivitelező szakembere részletesen mutatta meg az épületet, a beruházás pedig ütemterv szerint halad.

- Szerettem volna, hogy a fiúk személyesen is láthassák, milyen csodálatos stadion lehet majd az otthonuk. Bízom abban, hogy ez motiválja őket, ezért szerveztük meg ezt a látogatást. A nyíregyházi futball egy fantasztikus létesítménnyel gazdagodik, ahol a nézők is modern körülmények között szurkolhatnak – mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

Az új Városi Stadionban egy széket már elhelyeztek, az 1-es számú már ott díszeleg a lelátón. A létesítmény nem csak a mostani csapatnak épül, hanem a jövő generációjának is, akik remélhetőleg sok izgalmas mérkőzést láthatnak majd a helyszínen, a Bozsik Akadémia fiatal játékosai közül pedig sokan talán pályára is léphetnek majd itt. A stadion nem csak futballmeccsek rendezésére lesz alkalmas, hanem rendezvények, koncertek otthona is lehet multifunkciós kialakításának köszönhetően.

A tervek szerint 2024 tavaszán már újra Nyíregyházán játszhat, immár új otthonában a Spartacus.

Fotó: nyir-wetland.hu

Vissza