A Békéscsabát fogadta a Nyíregyháza Spartacus a Városi Stadionban. Jova Levente vádlija megsérült, így a Szpariban bajnoki meccsen először kezdett Fadgyas Tamás. A vendégeknél Boér Gábor vezetőedző eltiltása miatt Makra Zsolt ült a kispadon, míg a Spartacusnál Lengyel Roland először irányította az együttest. 

Nyíregyháza Spartacus - Békéscsaba 6-3 (3-2)

Városi Stadion 900 néző

Jv: Németh Ádám (Szécsényi István, Becséri Gergely)

Nyíregyháza: Fadgyas - Nagy J., Fodor, Pejovic, Farkas (Forró 71.), Kártik, Bakos (Ötvös 65.), Kulcsár, Gyurján, Pekár, Hornyák (Dragóner 65.)

edző: Lengyel Roland 

Békéscsaba: Rybansky - Zahorán (Ilyés 75.), Nagy S, Mezei, Mészáros, Szatmári, Gránicz, Urbin (Sinanovic 75.), Szalai, Király (Lustyik 60.), Hursán 

edző: Makra Zsolt

A Szpari kezdte a találkozót. 

3. perc GÓÓÓL! Máris vezet a Szpari, Nagy Józseftől érkezett tökéletesen a beadás, Hornyák Marcell pedig a kapuba fejelt, 1-0. 

10. perc Nyíregyházi szöglet után tisztáztak a vendégek, majd Pekár lőtt mellé. 

14. perc Király lőtt 25 méterről jócskán mellé. 

18. perc Gránicz lövése szállt el a kapu fölött. 

20. perc GÓÓÓÓL!  Pekár László szöglete után Fodor Ferenc fejelt a kapuba, 2-0!!!

23 perc Pekár 33 méteres szabadrúgását fogta Rybansky. 

25. perc GÓÓÓL!!!! Gyurján Bence remekül ment el a bal oldalon, beadása után Hornyák Marcell kapásból lőtt a kapuba, 3-0 !!!

26. perc Gól, gyorsan jött a válasz, Gránicz a bal oldlaról szépen csavart a hosszú felső sarokba, 3-1. 

29. perc Szalai kapott sárga lapot. 

32. perc Bakos 23 méters szabadrúgása után centikkel ment mellé a labda. 

36. perc Újabb vendég gól, középen Szatmári kapásból 22 méterről hatalmas gólt lőtt, 3-2. 

40. perc Kártik indította Pekárt aki éles szögből alig lőtt fölé. 

Vége az első félidőnek, parádés volt az első 45 perc. 

51. perc Mezőnyjátékot hozott a második játékrész eleje. 

53. perc Szép vendég akció végén Szatmári lőtt mellé. 

55. perc GÓÓÓÓL! Sakk-mattig kijátszott helyzet, Kártik-Gyurján összjáték után utóbbi tette be a labdát, Pekár László pedig a kapuba lőtt, 4-2! 

59. perc Urbin esett el a 16-oson belül, a játékvezető először továbbot intett, majd az asszisztens jelzésére 11-est adott. A büntetőt Urbin értékesítette, 4-3. 

62. perc 11-es a másik oldalon is Kártik buktatása miatt! Pekár László belőtte, 5-3! 

71. perc GÓÓL! Ott a hatodik! Dragóner Filip csavarta el a labdát, a kapufáról kipattant a labda, de Pekár László besodorta, 6-3! 

76. perc Pekár szabadrúgását fogta a kapus. 

86. perc Ötvös lőtt 20 méterről, védett Rybansky. 

90. perc Gyurján ütközött Rybanskyval, a Szpari játékosa nem tudta folytatni a találkozót. 

Vége a mérkőzésnek, 6-3-ra nyert a Szpari! 

Lengyel Roland edző, Nyíregyháza: - Mondhatnám, hogy jól összeraktuk mára a csapatot, de tegnap még Bozsik József tartotta a tréninget, a munkát elvégeztük, 5 hónapja építettük a csapatot, de eddig ez eredményben nem mutatkozott. meg. Jól kezdtünk, nagy önbizalommal játszottunk, 3-0- után viszont két nagy gólt kaptunk, viszont a csapat erejét mutatja, hogy ismét növeltük az előnyünket. Köszönjük a szurkolóknak hogy mellénk álltak, csak úgy tudunk sikeresek lenni, ha mindenki egy irányba húz. Üröm az örömben, hogy Gyurján Bence komolyan megsérült, hosszú ideig nem számíthatunk rá a jelek szerint. 

Makra Zsolt edző, Békéscsaba: - Nagyon rosszul kezdtünk, 20 perc alatt három gólt kaptunk, de fel tudtunk állni, a folytatásban viszont ismét hibákat követtünk. A Nyíregyháza nem a megérdemelt helyen van a tabellán, így nem szégyen itt kikapni, megérdemelten nyertek a hazaiak. 

Vissza