Egy helyen változtatott a legutóbbi csapatához képest Lucsánszky Tamás vezetőedző, Csilus Tamás a kezdőbe került. 

 

BFC Siófok - Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

Siófok

Jv: Böcskei Balázs (Bertalan, Hofbauer)

Siófok: Balajcza - Fehér, Nagy (Kozma 93.p), Bévárdi(Balogh 91.p), Elek(Lázár 89.p), Hidvégi, Petneházi, Farkas, Lorentz, Gál, Opavszky

vezetőedző: Varga Attila 

Nyíregyháza: Jova - Kónya (Bajzát 84.p), Fodor, Kelemen, Farkas - Kártik, Csilus (Rudolf 58.p) - Rezes, Kesztyűs, Pekár - Dragóner (Hinora 58.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Zuhogó esőben kezdődött a mérkőzés, Nyíregyházáról harminc szurkoló vállalta az utazást. Az első tíz perc mezőnyjátékot hozott, nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A Szpari először lépett pályára a bajnokságban a világoskék mezében, Balajcza, a hazaik kapusa ugyanis a fekete szerelését választotta, így a szokásos sötétkéket nem vehették fel a nyíregyházi játékosok. Az eső mellett erős szél is nehezítette a labdarúgók dolgát az első negyedórában. A Siófok térfelén zajlott a játék, és egy formás Szpari akció végén Farkas Márk lőtt fölé. A 20. percben Pekár végezhetett el szabadrúgást és 27 méteres lövése után a jobb alsó sarok irányába tartó labdát Balajcza nagy bravúrral hárította. Fodor kapta a találkozó első sárga lapját az első félóra végén. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a Nyíregyháza mely több ígéretes akciót is vezetett, de nagy helyzet nem volt. Az első hazai lehetőségre a 43. percig kellett várni, ekkor Farkas Norbert lőtt 22 méterről mellé. Az első félidő gólt nem hozott, nagy Szpari mezőnyfölényt igen - ennél már csak az eső volt nagyobb. A második félidő nyíregyházi lehetőséggel indult, Kónya beadása után röviden fejelték ki a labdát a hazaiak így Kesztyűs lőhetett 23 méterről de pár centit tévedett. Farkas Márk kapott sárgát miután a kezdőkörnél szabálytalankodott. A másik oldalon Jova védett egy közeli lövést, a kapufára pattant róla a labda. Az 57. percben Dragóner beadása után Csilus lőhetett 10 méterről, de fölé szállt a labda. Kettőt is cserélt Lucsánszky Tamás, Hinora és Rudolf érkezett Dragóner és Csilus helyére. Rudolf rögtön remek labdával ugratta ki Rezest, aki a rövid sarkot célozta, Balajcza ismét bravúrral védett. A 75. percben Rudolf végzett el szabadrúgást a 16-os bal sarkának közeléből, kapura csavart, Balajcza védett, majd másodszorra Fodor elől lehúzta a labdát. Futószalagon jöttek a nyíregyházi helyzetek, előbb Hinora lövését fogta a kapus, majd Farkas beadásáról maradtak le a társak középen. Rudolf is betört a 16-oson belülre, de beadása elment a kapu előtt keresztbe. A 80. percben viszont vezetést szerzett a Siófok, egy átívelés után jobbról érkezett egy visszatett labda, Petneházi pedig a kapuba lőtt, 1-0. Az eredmény a hajrában nem változott, a Siófok megnyerte a mérkőzést.

Lucsánszky Tamás:- Ötlettelen, kockázat nélküli támadójátékkal nem lehet ilyen mérkőzést megnyerni. Ellenfelünk védekezésre rendezkedett be, ezt csak agresszív támadásokkal lehetett volna feltörni.  

Vissza