Tíz forduló, ennyi van még hátra a labdarúgó Merkantil Bank Ligából. Tíz fontos meccs vár a Nyíregyháza Spartacusra, vasárnap pedig ebben a sorban rögtön egy rangadó, a negyedik helyen álló Szeged - Csanád Grosics Akadémia ellen.

A csongrádiak nincsenek rossz formában, és tavasszal szorgosan gyűjtve pontjaikat elérték, hogy reális esélyük legyen arra, hogy az egyik feljutó helyre odaérjenek a végén. Legutóbbi négy meccsükön veretlenek maradtak, hármat meg is nyertek. Vasárnap magabiztosan győzték le a Kozármislenyt, és már csak egy pont a hátrányuk a Vasassal és a Győrrel szemben.

Bár a Szpari hosszú veretlen szériája megszakadt Budafokon, a többi eredmény kedvezően alakult, így továbbra is 9 pont az előny, de a mieink szeretnék feledtetni a legutóbbi botlást. Bár a Szegeddel sok nagy csatát vívott a Nyíregyháza története során, a jelenlegi klub ellen a mostani a 17. bajnoki lesz, ebből négyet nyert a Spartacus, hetet a Szeged. Ősszel 1-1 lett a végeredmény, akkor Nagy Dominik a 86. percben hatalmas szabadrúgás gólt lőtt. Ő sárga lapjai miatt nem játszhat a vasárnap 14 órakor kezdődő mérkőzésen. Szurkolói busz ezúttal is indul a Városi Stadiontól, 12.30-kor. Bízunk abban, hogy sokan buzdítják majd a Szparit a helyszínen!  

Vissza