Utánpótlás edzés Örökösföldön. A fiatalok mosolyogva, szemmel láthatóan jó kedvűen végzik a feladatokat. Örülnek, hogy újra együtt focizhatnak.

- Folyamatosan próbáltunk dolgozni a járvány alatt is, küldtük a feladatokat a fiúknak. Amikor elkezdtük május 11-én újra a közös edzéseket, aki csak tehette, itt volt. Nagyon várták a gyerekek is a tréningeket, és a kisebb korosztályoknál szinte teljes a létszám, a nagyobbaknál azért hiányoznak néhányan. Akik a határon túlra utaztak haza, még nem térhettek vissza, akik pedig 100-110 km-re laknak, nem várjuk el, hogy minden nap ingázzanak. Segítettünk nekik abban, hogy a településük közelében egy-egy helyi gárdánál tréningezzenek ebben az átmeneti időszakban. Örökösföldön heti három edzést tartunk a játékosoknak, június végéig itt készülünk – mondta Németh Károly akadémiai vezető.

Ráadásul a csapatok az első osztályra készülnek. Ez segít abban is, hogy megtartsa a klub a tehetségeket.

- Nagyon készülünk, és nagyon várjuk az élvonalbeli szereplést. Eddig gyakran szembesültünk azzal, hogy azért vitték el a szülők a gyerekeket, mert máshol esetleg magasabb osztályban szerepelhetett. Most ez már nem lehet indok, és rövidesen infrastruktúra tekintetében is előre lépünk, két éven belül megépülhet az új edzőközpont – tette hozzá a Bozsik Akadémia vezetője.

A produktivitási listán is előkelő helyen áll a klub, jelenleg a 10.

- Számunka ott mérhető le a teljesítmény, hogy kiket adunk a felnőtt világba. Jelenleg 11 saját nevelésű labdarúgó van a felnőtt keretnél, 3-4 közülük játszik, többen folyamatosan. Ez nagyon jó dolog. Olyan is van, aki nálunk nevelkedik, de esetleg majd máshol játszik. Ez is beszámít a produktivitásba. Vannak most is korosztályos válogatottjaink, Varga Balázst és Szondi Leventét sokan csábították, ők viszont úgy döntöttek, itt maradnak. Utóbbi olyan szépen halad, hogy a felnőtt szakmai stáb kérte, hogy néhány edzésen a fiatal kapus is az első csapat edzésén tréningezzen, sőt felkészülési találkozón már pályára is lépett. Szeretnénk segíteni a felnőtt csapatot, ők pedig partnerek ebben – mondta Németh Károly.

Vissza