Egy pont. Ennyi hiányzott tavaly ahhoz, hogy a Szpari U17-es együttese megnyerje a bajnokságot. Akkor az Újpest megelőzte a mieinket, jelenleg azonban a Spartacus áll jobban, és őszi bajnokként várhatja a folytatást. 15 meccs, 9 győzelem, 5 döntetlen és mindössze 1 vereség. 50 lőtt gól ( a mezőnyben holtversenyben a legtöbb) és 18 kapott. Szatke Zoltán vezetőedző örül az eredménynek, de fontosabbnak tartja a játékosok fejlődését.

- Magasra tettük a lécet saját magunknak. Tavaly a második helyen végeztünk, és bár a cél az volt, hogy a fiúk egyénileg fejlődjenek, meg volt bennük a vágy, hogy előrébb lépjenek még egy helyet. Egy sportoló mindig győzni akar, és ez látszott ősszel a játékosaimon. Példaértékű volt a hozzáállásuk, az eredményeket igazi csapatként értük el. De amire nagyon büszke vagyok, hogy öt labdarúgóm a Talent csoport tagja, Tangel László pedig – aki vezeti 19 találattal a góllövő listát – szerződést kapott a Spartacustól. Nekünk edzőként ez a legfontosabb visszajelzés, hogy előre léptek a labdarúgóink – mondta Szatke Zoltán, a csapat vezetőedzője.

A tréner számára sok emlékezetes meccs volt ősszel, az Újpest elleni mérkőzések azonban a legkedvesebbek.

- Az UTE-t és az Újpest FC-t is legyőztük. Előbbi közvetlenül mögöttünk áll a tabellán, és tavaly mögöttük maradtunk le az első helyről, míg az Újpest FC sok pontot vett el tőlünk korábban. A bajnokságban voltak könnyebb és nehezebb meccsek, nem kezdtük jól a szezont, de aztán stabil védekezésből gyors támadásokat vezetve jöttek az eredmények. Mint korábbi védő azt is látom, hogy ezen a területen még mindig kell előre lépnünk, és a játékosokon látom is, hogy szeretnének javulni – mondta Szatke Zoltán.

Bár a bajnokság őszi idénye már véget ért, a keret tagjai a következő két hétben még edzésben maradnak.

Vissza