Vasárnap Siófokon játszik bajnoki mérkőzést a Nyíregyháza Spartacus. A házigazda eddig várakozáson alul teljesített, ezért a héten a szakmai stábtól elköszöntek. A Szparinál Forró Gyula eltiltása lejárt és Rudolf Gergely is meggyógyult, valamint a korosztályos válogatottban szereplő játékosok is ismét rendelkezésre állnak. Az U21-es nemzeti csapatban Megyeri Gábor és Hinora Kristóf kapott meghívást, utóbbi játszott is az olaszok ellen.

- Fel lehetett mérni, hol tartunk az olaszokhoz képest. Ők a Serie „A”-ban futballoznak, és sokkal gyorsabb volt a játék. A színvonal megfelelt egy NB-I-es meccsének, és bár sok gólt kaptunk, tanulságos meccs volt. Annak nagyon örülök, hogy két évvel fiatalabbként szerepelhettem az U21-es csapatban – mondta Hinora Kristóf játékos.

Megyeri Gábor nem számít könnyű meccsre a következő fordulókban. A Szpari Siófok után Csornán játszik kupameccset, majd a Csákvár érkezik.

- Nem számítok könnyű mérkőzésekre, mivel a Siófok és a Csákvár is a kiesés elől menekül, a Csorna pedig a kupameccsen biztosan mindent megtesz majd a továbbjutás érdekében. Fel kell törnünk a védelmeket ahhoz, hogy sikerrel vegyük az akadályt - mondta Megyeri Gábor kapus.

Mivel a siófoki és a Csorna elleni meccs között csak pár nap van, így sok értelme nincs visszautazni az ország nyugati végéből Nyíregyházára. A csapat így Telkiben tart majd egy mini edzőtábort - derült ki a klub szokásos heti sajtótájékoztatóján. 

- Mivel csak pár nap van a két mérkőzés között, így kértem a klub vezetését, hogy ha lehet, ne utazással töltsük ezt az időszakot. Támogatták a javaslatot, így négy napot Telkiben edzőtáborozunk. Köszönjük a tulajdonosnak! Ami a Siófok elleni mérkőzést illeti, szeretném, ha a lefújás után nem lenne hiányérzetem, nem úgy mint legutóbb a Kisvárda elleni találkozót követően. Bízom abban, hogy a maximumot nyújtják majd a játékosaim – mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A Szpari trénerének munkáját a jövőben egy pszichológus is segíti Tislér Violetta személyében. A csapat szombaton utazik el Telkibe, vasárnap pedig 17 órától lép pályára Siófokon.  

Vissza