Első alkalommal szervezték meg Magyarországon a Futball Éjszakáját. Az országban számos klub - köztük a Nyíregyháza Spartacus is - csatlakozott a rendezvényhez, és remek programokkal várták a szurkolókat.

A Városi Stadionban pénteken öt órától késő estig tartottak az események, és több száz drukker vett részt. Ki lehetett próbálni a Szpari buszát, be lehetett menni fotókat készíteni az öltözőbe, a játékosok pedig csapatképeket dedikáltak. De népszerű volt a 11-es rúgó verseny, a kapusedzés és a kispályás bajnokság is. 

- Tíz csapat nevezett, de a bajnokság kuriózumát az adta, hogy a Városi Stadion centerpályáján rendeztük a találkozókat, így a szurkolók is kipróbálhatták, milyen a füvön futballozni. Hagyományteremtő szándékkal indult a rendezvény, reméljük lesz folytatás, mert nagy sikere volt. Szép számban jöttek családok is, így a gyerekeknek ugrálóvárral és arcfestéssel is kedveskedtünk - mondta Szirtes Virág, a Nyíregyháza Spartacus marketingvezetője. 

A férfiak mellett a Szpari női csapata is pályára lépett, és sok lány is kipróbálhatta a focit. Szinte valamennyi korosztály képviseltette magát, volt aki még babakocsiban érkezett, de volt hetven év feletti is. Egy dolog azonban közös volt bennük: szeretik a focit! 

Vissza