Megkezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus női csapata is. Bár a bajnokság tavaszi idénye csak március 18-án rajtol, már munkába álltak a keret tagjai.

- Extrém hosszú lesz a felkészülés, tíz hét. De úgy tervezzük, az első hetet leszámítva minden héten vívunk majd felkészülési mérkőzést. Minden nap lesz edzés a játékosoknak, már az első tréningeken is 20-22 labdarúgó vesz részt, azaz bő a keretünk, köszönhetően a sok saját nevelésű fiatalnak is. Nagy mozgás nem várható a csapatnál a téli szünetben, egy távozónk viszont biztosan lesz, Ranyhóczki Vanda a fővárosban tanul, és már ősszel is az iskola mellett járt hozzánk edzésekre, de a tanulmányai Budapesthez kötik. A többiekkel végig itthon készülünk – mondta Benkő Balázs vezetőedző.

A csapat a második helyen áll a tabellán, csak a listavezető Soroksártól kaptak ki a mieink, és reális cél az élvonalba kerülés.

- Természetesen szóba került a magasabb osztály az őszi szezon után. A fiatalok nagyon szeretnék megmérettetni magukat az NB-I-ben, a rutinosabb játékosok pedig úgy akarják befejezni pályafutásukat, hogy elmondhassák magukról, játszottak az élvonalban. Jelenleg a Soroksár lépéselőnyben van, hiszen legyőztek minket ősszel, de nem adjuk fel, tavasszal megpróbáljuk kiharcolni az NB-I-be jutást – tette hozzá Benkő Balázs.

A Spartacus a felkészülés alatt több csapattal is megmérkőzik. A Temesvár, a Kazincbarcika és az Újpest női gárdái mellett a Sényő és a Vaja utánpótlás fiú együtteseivel is találkozik a Szpari.

Vissza