A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottságának fellebbviteli tanácsa határozatot hozott Zoran Spisljak eltiltásának ügyében. Mint ismert a győri mérkőzés után történtek miatt három találkozóra szóló eltiltást kapott a Szpari vezetőedzője. A Spartacus fellebbezett az ügyben enyhítésért, a fellebbezés költségeit pedig Zoran Spisljak állta, aki szerette volna bebizonyítani igazát. Nos a döntés értelmében maradt a három meccs.

Az indoklás szerint megtekintették az iratokat és a videó felvételeket, és ezek alapján a FEB a tényállást részben - a büntetést nem befolyásoló módon – helyesen állapította meg, és abból helyes következtetést vont le. A játékvezetői jelentés szerint a Szpari trénere a lefújás után szóváltásba keveredett Sebők Zsolttal, és testi kontaktus is kialakult. A becsatolt videó a piros lap kapcsán új bizonyítékkal nem szolgált, az viszont tisztán látszik, hogy Zoran Spisljak azért megy át az ellenfél térfelére, hogy kezet fogjon a játékvezetővel, konzultált velük, és a sérült játékos állapotáról érdeklődött, annak mielőbbi gyógyulást kívánt. Azt a határozatban is elismerik, hogy ezzel jogsértést nem követett el, de mivel arra nem volt bizonyíték, hogy Sebők Zsolt a Szpari trénerére sértő megjegyzéseket tett volna, így az FVB a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján helyben hagyta az első fokon kiszabott döntést. Kozák Attilának, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetőjének tanúvallomását nem vették figyelembe.

Érdekesség, hogy a jegyzőkönyv alapján ugyanazért a tettért kiállított Sebők Zsolt az ETO részéről csak két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mint ahogy az is érdekes, hogy Zoran Spislják edzői pályafutása során kapott már piros lapot – ugyanettől a játékvezetőtől.

Vissza