Rudolf Gergelynek jól ment a játék a felkészülési mérkőzéseken. A csapatkapitány gólokat lőtt, és már nagyon várja a bajnoki rajtot.

- Túl vagytok az edzőtáboron. Milyen volt?

- Mint általában a táborok: edzés, evés, alvás. Másra nem nagyon maradt sem idő, sem energia. Nagyon pozitívan értékelem, mert rengeteget edzettünk, és sikerült elvégezni mind fizikailag, mind taktikailag azt a munkát, amit a szakmai stáb eltervezett. Úgy érzem a felkészülési találkozók is jók voltak. Gólokat szereztünk, és fegyelmezettek voltunk, bár akadtak persze hibák is, de biztos vagyok abban, hogy ezeket a jövőben már nem követjük el. Ezek egyéni butaságok voltak, bajnokin már nem lesz ilyen.

- Ennyi idő elég ahhoz, hogy csapattá érjetek?

- Nagyon sok az új játékos, és új a szakmai stáb is. Mint sportolók és mint emberek is olyanok érkeztek, akik gyorsan beilleszkednek, így biztos vagyok abban, hogy gyorsan csapattá formálódunk. Éppen ezért nagyon várom már az első tétmeccset, mert kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek. Edzőmérkőzéseken jól néztünk ki, de a bajnokik számítanak, ott majd kiderül, milyenek vagyunk.

- Budafokon kezdünk, az újonc otthonában. Hogy fogadtad a sorsolást?

- Nem foglalkozok vele. Ezzel a kerettel minden mérkőzésen úgy kell pályára lépnünk, hogy nyernünk kell. Hogy szerencsés-e egy újoncnál kezdeni, az majd kiderül a mérkőzés után. Ha mi azt tudjuk játszani amit szeretnénk, akkor bárkivel felvesszük a versenyt, ezért is már nagyon várom az első fordulót. 

Vissza