Az elmúlt hónapokban több saját nevelésű labdarúgóval is szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus. Ez már előrevetítette azt, hogy a klub egyre nagyobb szerepet szán az utánpótlásból érkező játékosokra, és ezt bizonyította az is, hogy a felkészülési találkozókon olyan fiatalok is lehetőséget kaptak, akik ugyan még nem rendelkeznek profi szerződéssel, de minden esélyük megvan erre. Az első bajnokin aztán Starosta Dávid és Ötvös Bence is kezdett, Tóth Ádám pedig csereként lépett pályára, és mindhárman jó teljesítményt nyújtottak. 

-  Nem nyomaszt, hogy példaként említenek a többiek előtt, hogy egy kölcsönadás után ha jó teljesítményt nyújt az ember, vissza lehet kerülni az első csapathoz, sőt inkább büszke vagyok rá. Ez arra ösztönöz, hogy még jobb teljesítményt nyújtsak, és igyekszem folyamatosan tanulni, dolgozni, hogy fejlődjek - mondta Ötvös Bence. 

Kulcsár Hunor, Nagy Máté és Végső Előd az első mérkőzésen még nem játszhatott. Kulcsár Hunor egy térdsérülés után rehabilitációs edzéseket végez, de nagyon jól halad, rövidesen ő is bevethető. Végső Előd a felkészülési mérkőzéseken védekező középpályást és belső védőt is játszott. 

- Nagyon boldog voltam amikor a Szpari szerződést kínált, nem kellett gondolkodnom az aláírásán, hiszen ez volt a célom amikor elkezdtem focizni az akadémián. Most egy új feladat kezdődött, a felnőtt csapatba kell bekerülnöm és bizonyítanom - mondta Végső Előd. 

A fiatalok közül Szegedi Bence Nyírbátorba került kölcsönbe, de a tavalyi U19-es csapatból is több labdarúgó az NB-III-as együttesnél futballozik. 

 

Vissza