Kubala Lászlót a XX. század száz legjobb labdarúgója között tartják számon. A kommunizmus elől Spanyolországba menekült, és 1950-ben a Barcelona futballistája lett. A Barcelona 100. évfordulóján 1999-ben a szurkolók a csapat történetének legjobb játékosává választották. Olyan labdarúgókat utasított maga mögé, mint Johan Cruyff, Diego Maradona, Romario vagy Hriszto Sztoicskov. Emellett sportújságírók a második legjobb spanyol játékosnak választották, aki a 20. században játszott. Csak Alfredo Di Stefano-t találták jobbnak. Végül a spanyol kormány a sport Nagykeresztjét adományozta neki. 2009. szeptember 24-én leleplezték a Camp Nou központi helyén a klub valaha élt egyik legnépszerűbb játékosának, Kubala Lászlónak a szobrát. A pályafutását bemutató fotókiállítás Nyíregyházára érkezett. Ebben nagy része volt Kovács Barnabás barcelonai főkonzulnak, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol Nyíregyháza polgármestere.

- Barcelonában folyamatosan őrzik a korábbi magyar játékosok emlékét, most pedig Nyíregyházára ért az a fotókiállítás, mely Kubala László életét mutatja be. Március 4-ig tekinthető meg, de bízom abban, hogy ez csak egy kezdet és sok közös kapcsolat lesz a barcelonai magyarokkal – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Kubala László a maga idejében világsztár volt. Miatta kellett bővíteni a stadiont, játékára ugyanis annyian voltak kíváncsiak. A tervek szerint a kiállítást a következő napokban a Nyíregyháza Spartacus több utánpótlás együttese is megtekinti. 

- Azok akik nem hisznek a magyar futballban, azok számára is jó minta az, hogy születtek korszakos zsenik. Az ő pályafutása jó példa a gyerekeknek, arra meg Nyíregyházán büszkék lehetünk, hogy Bozsik József után Kubala László is megérkezett. Mi hiszünk abban, hogy Magyarországon lehet jó futballt csinálni. Akik a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémián most 16 évesek, három év múlva a felnőtt csapat kapuját döngetik, és vannak olyan tehetségek, akikre érdemes figyelni. Megépül az új stadion, és bízom abban, hogy lesznek olyan mérkőzések, melyeken teljesen megtelik - mondta Dr. Elbert Gábor a Nyíregyháza Spartacus sportszakmai ügyvezetője.

A Kubala „90” nevet viselő kiállítás a Continental Arénában látható. Belépőjegyet nem kell váltani.  

Vissza