A listavezető Kelen SC otthonába látogatott a Nyíregyháza Spartacus női csapata a labdarúgó NB-II Keleti csoportjában. 

Kelen SC - Nyíregyháza Spartacus 4-2 (2-1)

Budapest

Jv: Kalydy Dionézia Imola(Domján, Guttyán)

Kelen SC: Káli - Szabó, Gyenes, Kókány, Horváth, Sitku, Tóth, Pavlik, Puskás, Orosz, Bernhardt

vezetőedző: Könczey Zsolt

Nyíregyháza: Kovács –  Hudák, Bornemisza, Kocsis, Nagy B, Balogh, Urai, Nagy-Peti, Tóth, Fekete (Czégény 85.p), Kertész (Popovics 85.p)

vezetőedző: Makay Robin

A házigazda az idei bajnokságban még gólt is alig kapott, mindössze két alkalommal találtak be a Kelen kapujába. Ez a szám azonban gyorsan háromra változott, a Szpari női csapata ugyanis remekül játszott az első félidőben, és a 28. percben a vezetést is megszerezte! A sérüléséből felépülő Tóth Cintia lőtt kapura, a kapusról kipattant a labda, Kertész Réka jól érkezett, és hálóba passzolt, 1-0. Sajnos sokáig nem tartott az előny, a hazaik a 32. percben egy erősen vitatható akció végén egyenlítettek, kintről lesnek tűnt az eset, 1-1. Nagy csata folyt a pályán, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a Nyíregyháza méltó ellenfele volt az eddig minden meccsét magabiztosan nyerő hazaiaknak. A 45. percben azonban Gyenes másodszor is eredményes volt, így 2-1-el térhettek pihenőre a csapatok. A második félidőben sem változott a helyzet, nyílt maradt a találkozó és a Szpari ismét eredményes volt! Ezúttal is hasonló volt a szereposztás:Tóth Cintia ment el szélen, jobbról középre passzolt Kertész Rékához, aki a kapuba lőtt a 49.percben. A hajráig 2-2 volt az állás, a 76. percben azonban Kovács, majd a lefújás előtt - az ekkor már kitámadó Szpari ellen -  Kókány is eredményes volt, így végül megnyerte a találkozót a Kelen. A nyíregyházi lányok előtt így is le a kalappal, óriásit küzdöttek, és közel álltak ahhoz, hogy pontot szerezzenek a mezőny legerősebbnek tartott csapatával szemben. 

Makay Robin vezetőedző Nyíregyháza Spartacus: Nagyon jó csapat otthonban egy jó mérkőzést vívtunk. Sok dolgot viszont láttam a pályán abból amit gyakoroltunk, és mentálisan is erős volt a csapat. Bár követtünk el hibákat, teljesen egyenlő ellenfelei voltunk a bajnokesélyes Kelennek.  

Könczey Zsolt vezetőedző Kelen SC: Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, győzelmünk annak köszönhető, hogy a második játékrész végén tudtunk váltani. Egy éve még egy ilyen találkozón nem nyertünk volna, de tavaly óta annyit erősödtek a lányok mentálisan, hogy a hajrában kicsikarták a győzelmet. Köszönjük a Nyíregyházának, hogy játszani akartak, gratulálok nekik mert jól futballoztak és sok sikert kívánok a folytatásban! 

Vissza