Véber György vezetőedző nem változtatott a legutóbbi két találkozót megnyerő csapaton. 

Kozármisleny - Nyíregyháza Spartacus 1-0 (0-0)

Pécs 300 néző

Jv: Németh Ádám (Máyer, Kiss)

Kozármisleny: Horváth - Kirchner (Gubacsi 88.p), Kemény (Városi 64.p), Varga, Beke, Kiss, Racskó, Szekszárdi (Tóth 25.p), Nagy, Lantos, Grumics

vezetőedző: Szanyó Károly 

Nyíregyháza: Hermány - Ur, Dvorschák, Rubus, Törtei - Kónya, Kártik(Vámos 79.p) - Rudolf, Sinanovic, Szécsi (Holdampf 57.p) - Takács(Tisza a szünetben)

vezetőedző: Véber György 

Jó körülmények, remek időjárási viszonyok mellett kezdődött a mérkőzés, a két csapat ebben a szezonban harmadszor találkozott. Az első percek mezőnyjátékot hoztak, enyhe fölényben játszott a hazai csapat, de nem volt helyzetük. A Szparinál Takácsot keresték a többiek középen, de a kozármislenyi kapu előtt sem alakult ki nagy veszély. Hátul stabilan védekezett a Nyíregyháza az első negyedórában, a 17. percben aztán hazai oldalon Kirchner indult el egy megszerzett labdával, de szögletre mentett Rubus, majd a sarokrúgás után Ur tisztázott. A folytatásban is maradt a mezőnyjáték, a középpályán mindkét fél támadásai rendre elakadtak. A 28. percben Ur ment el a jobb oldalon, beadása után Rudolf vette mellre a labdát, de mielőtt lőhetett volna, mentettek a védők. A másik oldalon Varga végezhetett el 20 méterről szabadrúgást, de a sorfalba bombázott. Beke is megpróbálkozott egy lövéssel, de pontatlanul célzott, így mellé szállt a labda. Az első félidő kevés lehetőséget hozott, gól nem született. A szünetben változtatott Véber György, Takács helyére Tisza állt be. A játékrész első helyzete a hazaiak előtt adódott, de Beke szabadrúgása nem volt pontos, és fölé lőtt. A másik oldalon Rudolf szabadrúgása is célt tévesztett, közben pedig próbálta átszervezni csapatát a Szpari trénere, hogy a támadások hatékonyabbak legyenek, így Holdampf is pályára lépett. A 61. percben vezetést szerzett a Kozármisleny. Egy szabadrúgás után a Szpari büntetőterületén belül pattogott a labda, egy lövést még bravúrral hárított Hermány, majd a kipattanó után Racskó helyezett a kapuba, 1-0. A gól után próbált ritmust váltani a Nyíregyháza, a hazaiak azonban jól védekeztek, Rudolf beadása után az utolsó pillanatban tisztáztak. Kónya is megpróbálkozott egy lövéssel, de fölé ment a labda, majd megfogyatkozott a Szpari, Rudolfot utánrúgás miatt kiállította a játékvezető a 76. percben. Így is támadásban maradt a Spartacus, de Ur is pontatlanul célzott egy közeli lövésnél. Véber György kockáztatott, a hajrára a középpályás Kártik helyett a támadó Vámost küldte be. Egy hazai akció végén Hermány védett ismét bravúrral, Grumics lőtt 17 méterről. A 90. percben ismét Hermány nyerte kettejük csatáját, ezúttal Grumics 16 méteres szabadrúgását fogta a kapus. Az eredmény nem változott, a Szpari vereséget szenvedett. 

Vissza