A Törökországban edzőtáborozó Nyíregyháza Spartacus felnőtt csapatának keretében 9 fiatal játékos közül nyolc a Bozsik Labdarúgó Akadémián nevelkedett. A szakmai stáb nagyon elégedett a fiatal játékosok hozzáállásával és a teljesítményével.

- Mindenek előtt szeretném megköszönni az akadémián dolgozó trénereknek, szakembereknek, hogy ilyen fiatal játékosokat, ilyen embereket neveltek! Mindez azt mutatja, hogy jó munka folyik az utánpótlás területén, és számítunk is az első csapatnál a fiatal labdarúgókra. Már az első este összehívtam a fiatalokat egy kötetlen beszélgetésre és közöltem velük hogy a stáb mit vár el tőlük., mire figyeljenek oda, hogyan viselkedjenek az öltözőben, edzésen és a mérkőzéseken. Ehhez a beszélgetéshez csatlakozott a vezetőedző is, és megerősítette a fiatalokat abban, hogy nagyon komoly szerepet szánunk nekik, és hogy csak a teljesítményükön múlik, hogy a felnőtt csapat teljes értékű tagjaivá váljanak – mondta Purguly Árpád szakmai igazgató.

A jó edzésmunkájuknak köszönhetően az eddig lejátszott 4 felkészülési mérkőzésen a fiatalok összesen 1250 percet töltöttek a pályán a lehetséges 4095-ből. Motkó Benjamin 2000 /150’/, Kovács Norbert 2000/170’/, Starosta Dávid 2001/200’/, Kulcsár Hunor 1999 /150’/, Nagy Máté 1999/60’/, Tóth Ádám 2001/190’, Végső Előd 2000 /185’/, Ötvös Bence 1998/220’/. Pejovic Danilo 1998/230’/

- Ahogy van egy kis lehetőség és a sűrű programunk lehetővé teszi, külön taktikai elemzéseket szervezünk számukra, ezeken részletesebben foglalkozunk az edzéseken vagy a mérkőzéseken tapasztalt hiányosságokkal. Sokat kell még fejlődniük, de jó úton haladnak és mindegyikük százszázalékosan áll a munkához. Természetesen megfelelő türelemmel kell lenni irántuk, de ez a fejlődési folyamat részükről is nagy türelmet és alázatos munkát követel – mondta a Nyíregyháza Spartacus szakmai igazgatója.

Vissza