A Szpari szerdán magabiztosan győzött a Magyar Kupában, vasárnap pedig már újabb bajnokit játszik a Csákvár ellen. A vendégek a tabella végén tanyáznak, ez azonban megtévesztő lehet. 

- Eddig nem a valós tudásuknak megfelelően szerepeltek, sok rutinos játékosuk van. A támadásaik veszélyesek, közben pedig stabil védekezésre számítok tőlük, így nehéz helyzetet kialakítani. Ezeket viszont ki kell használnunk. A kupameccsen 4-0-ig nagyon elégedett voltam a motivációval, helyenként tetszetősen is futballozva irányítottuk a találkozót. Lehetett látni más kupameccseken, hogy az alacsonyabb osztályú együttesek lelkesen játszva meglepetéseket okoztak. Nálunk a játékosok nagyon jól álltak a meccshez, bár volt azért hiba, négy gólos vezetés után nem szabad így kiengedni - mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző a klub szokásos heti sajtótájékoztatóján. 

A keretből Rubus Tamás sérült, ő még nem léphet pályára a hétvégén. 

A női csapat városi rangadót játszik a Nyírség NSC-vel.  A két nyíregyházi együttes már kétszer találkozott az ősszel. A bajnokit 4-2-re nyerte a Szpari, a Magyar Kupában viszont büntetőkkel a Nyírség jutott tovább. A Spartacus zsinórban háromszor játszhat hazai környezetben, egy hete az első meccset megnyerte a Monor ellen.  

- Fontos számunkra ez a három találkozó, mert ha ebből jól jövünk ki, olyan helyen telelhetünk, melyre lehet építeni tavasszal. Pozitív hangulatban várjuk a szombati meccset, mivel a Monor ellen legutóbb jó teljesítményt nyújtott a csapat. Több helyen is változtattam legutóbb, szeretném ha stabilabb lenne az együttes - mondta Makay Robin a női csapat vezetőedzője. 

Urai Bianka számára pikáns lehet a meccs, mivel játszott korábban a Nyírségben. 

- Ez mindig egy különleges érzés, amikor korábbi csapata ellen játszik valaki. Bízom abban, hogy sikeresek leszünk. Számomra kicsit furcsa volt, hogy legutóbb védőt játszottam, hiszen mindig támadóként szerepeltem eddig, de tetszett az új szerepkör - mondta Urai Bianka. 

A női csapatból Kertész Réka és Nagy Vivien hiányzik sérülés miatt. 

Vissza