Az Újpestet fogadta a Szpari U19-es együttese a bajnokságban. 

8. perc: Az Újpest térfelén Trencsényi Bence szerzett agresszívan labdát és betört a tizenhatoson belülre. A bal oldalon érkező Boda Balázs elé játszott, aki a kapujából kimozduló kapus mellett jó ütemben finom mozdulattal átemelte a labdát, a hálóőr pedig buktatta, tizenegyes! Szokolai Márk a megítélt büntetőt higgadtan a kapu jobb oldalába lőtte. (1-0)

16. perc: Emberhátrányba kerültünk. Egy oldalbedobás után a vendégek csatára és Ferencz Róbert indult a labdára, mindketten a labdát akarták megszerezni, összerúgtak, a Szpari játékosát pedig nagy meglepetésre kiállította Zahorán János játékvezető. Úgy tűnik a Spartacusnak nincs szerencséje a Békés megyei sporikkal...

37. perc: Sztojka Domink egy átlövéssel egyenlített. (1-1)

55. perc: 10 emberrel is vezetést szerzett a Nyíregyháza! . A jobb oldalon Tóth Ádám kapott remek indítást. A labdával nagy lendülettel indult meg a kapu irányába és jobb külsővel a kapus mellett a hosszú oldalon a kapufát találta el. A kapufáról kipattanó labda a támadást végig kísérő Boda Balázs elé került, aki nem hibázott. (2-1)

68. perc Sztojka szép cselek után a kapu jobb oldalába lőtt 17 méterről. (2-2)

70. perc: Kettős emberhátrány! Az oldalvonal mellett Matyi Zoltán egy párharcban megrúgta a vendégek játékosát. A játékvezető őt is kiállította.

79. perc: Sztojka emelt távolról kapura, és a labda a léc alá hullott, (2-3)

85. perc: Egressy lőtt a bal felső sarokba a 16-os sarkáról (2-4)

86. perc: Kettős emberhátrányban is nagy erőket mozgattunk meg az újabb gólszerzés érdekében, egy gyors és formás támadásunk góllal fejeződött be. A bal oldalon Trencsényi Bence ugratta ki a keresztbe mozgó Tangel Lászlót, aki rövid labdavezetés után az ellenkező oldalról lendülettel érkező Tóth Ákos elé passzolt élesen keresztbe, utóbbi szép mozdulattal szerezte meg a harmadik találatunkat.(3-4)

A mérkőzés hajrájában kilenc emberrel is majdnem egyenlített a Szpari, de Szabó Bálint fejese és Tangel László kapura lövése centikkel elkerülte az Újpest kapuját. 

Nyíregyháza Spartacus BJLA U19 – Újpesti TE U19  3-4 (1-1)

Nyíregyháza Spartacus: Talián László, Gönczör Róbert, Matyi Zoltán, Ferencz Róbert, Tagai András, Szabó Bálint, Németh Csaba, Trencsényi Bence, Tóth Ádám, Szokolai Márk (Tóth Ákos 76’), Boda Balázs (Tangel László 82’)

Edzők: Csernijenko Ruszlán, Gyurovics Zsolt

Gólszerző: Szokolai Márk 8’, Boda Balázs 55’ Tóth Ákos 86’

Csernijenko Ruszlán: - Nehéz és végig impulzív mérkőzést játszottunk az Újpest ellen.  A csapat jól kezdett, a 8. percben meg is szereztük a vezetést. A 16. perc fordulatot hozott, kiállított játékosunk után szerkezetet kellett váltanunk. Az első félidő hajrájában a vendégek kiegyenlítettek, azonban a fordulás után 10 emberrel is újra vezetést szereztünk egy szép támadás után. A 70. percben másik belső védőnk is piros lapot kapott, de a csapat erejét mutatja, hogy kettős emberhátrányban is gólt tudott szerezni. A játékosok sokat futva, mindent megtettek az egyenlítés érdekében. A mérkőzés utolsó szakaszában két lehetőségünk is adódott még az egyenlítésre, de az újabb gól elmaradt.  

Vissza