Tiszaújvárosban lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus a Kazincbarcika ellen. Kesztyűs Barna először kezdett a Szpariban tétmeccsen. 

Kazincbarcika - Nyíregyháza Spartacus 2-2 (1-2)

Jv: Bogár Gergő ( Horváth, Máyer)

Tiszaújváros 

Kazincbarcika:Somodi - Tóth, Heil, Constantinescu (Bene a szünetben), Takács, Kristófi, Kanalos, Belényesi (Sigér 60.p), Lőrincz, Kovács (Boros 80.p), Hegedűs

vezetőedző: Vitelki Zoltán 

Nyíregyháza: Hermány - Hinora, Fodor, Kelemen, Rubus - Kártik (Sinanovic 85.p), Csilus (Holdampf 60.p) - Pekár, Kesztyűs, Rezes - Dragóner (Gajdos a szünetben)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás

A Szpari kezdte a találkozót. Az első lehetőség is a Nyíregyháza előtt adódott, Pekár szabadrúgása után Fodor feje előtt ment el a labda. Az első öt perc óvatos játékot hozott mindkét oldalon. Közel háromszáz szurkoló érkezett Nyíregyházáról. A 12. percben megszerezte a vezetést a Spartacus! Rezes László fordult le középen az emberéről, majd betört a 16-oson belülre, és a kapuba lőtt, remek egyéni teljesítmény! 0-1!

Irányította az első húsz percet a Nyíregyháza, több ígéretes akciót is vezetett. A 23. percben Pekár lőtt húsz méterről, egy védőről pattant le a labda. Ivószünetet rendelt el a játékvezető, a Szpari kontrollálta a játékot az első játékrész első felében, a hazaiaknak nem volt helyzetük. Félórát kellett várni az első barcikai lehetőségre, de egy előreívelésnél Hermány elütötte a labdát. Az ellentámadásnál Rezes alig maradt le Kesztyűs labdájáról. Mezőnyjátékot hozott a folytatás helyzet nélkül. A 43. percben a semmiből egyenlített a Kazincbarcika. Egy nagy bedobás után Belényesi emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú sarokba csúsztatott, 1-1. De jött a válasz!!! Rezes László fantasztikus labdával indította Pekár Lászlót, aki a kapus mellett ellőtte a labdát, 1-2! Ez volt az állás a szünetben. Mindkét szakvezető cserélt, nálunk Gajdos állt be Dragóner helyére. Utóbbi rögtön fejelhetett Hinora beadása után, de mellé ment a labda. Kanalos kapott sárgát egy belépő után, 53 percet kellett várni az első lapra. Őrizte előnyét a Szpari, már a középpályán megszűrte a hazai akciókat a csapat. A 65. percben megfogyatkozott a Kazincbarcika. Kanalos lerántotta Holdampfot, és megkapta második sárgáját. A szabadrúgás után Kelemen lőtt közelről, Somodi óriásit védett. A 70. percben Pekár kapott nagy labdát, de az utolsó pillanatban becsúszva szerelték. 

Veszélyes Szpari szöglet a 75. percben, Pekár labdája után Kártik lőtt kapásból, a gólvonalról vágták ki a hazaiak. A 82. percben egy szöglet után egyenlített a hazai csapat, Tóth fejelt a kapuba, 2-2. Izgalmas lett a meccs, egy kontra után Kristófi lőtt hatalmas kapufát, majd a Szpari is a lécet találta el Pekár révén. Újabb helyzet, most Gajdos fölé csavart húsz méterről. A másik oldalon Kristófi lőtt, Hermány védett a 90. percben. Az eredmény nem változott, döntetlen lett a vége. 

Lucsánszky Tamás: Előre felé nem merünk kockáztatni, hátul pedig a kapott góloknál óriási helyezkedési hibákat követtünk el. 

Vissza