Két olyan csapat találkozik a hétvégén a labdarúgó másodosztályban, mely nagyon jó viszonyban van, melynek szurkolói baráti kapcsolatot ápolnak, és amelyek történetük során már sok nagy csatát vívtak egymás ellen. A Békéscsaba és a Nyíregyháza Spartacus 39. alkalommal csap össze, és most két olyan gárda mérkőzik meg, melyeknek nagyon kell a győzelem. Éppen ezért úgy döntött az Előre vezetése, hogy tekintettel a klubok jó kapcsolatára és a csabaiak 110 éves évfordulójára, október 22-én mind a Szpari elleni NB-II-es, mind a délelőtti Sényő elleni NB-III-as mérkőzésük ingyenes lesz, azaz nem kell belépőt váltani.


A vendég drukkerek a számukra kijelölt, Munkácsy Hotellel ferdén szemben található őrzött parkolóban, biztonságos körülmények között állíthatják le gépjárműveiket és a Kórház utcán átkelve, a 1-es számú kapun léphetnek be a mérkőzésre. A parkolás ingyenes. A vendég szektorban büfé üzemel és mellékhelyiségek is biztosítottak. A tribün megnyitott részén 216 ülőhely (fehér színű) áll rendelkezésükre.

A két együttes utoljára májusban találkozott egymással, akkor 3-0-ra a Nyíregyháza nyert. Békéscsabán viszont régen, 2013-ban győzött utoljára a Spartacus 3-2-re Paku, Bajzát és Huszák góljaival egy fordulatos meccsen, egy félidőt emberhátrányban futballozva. Most Paku Roland biztosan nem játszhat, az akkor pályára lépők közül Szokol Zsolt és Gengeliczki Gergő még tagja a mostani keretnek.

A Békéscsaba - Nyíregyháza Spartacus meccs szombaton 17.00-kor kezdődik, kapunyitás 15.30-kor.
 

Vissza