Készül az augusztusi bajnoki rajtra a Nyíregyháza Spartacus. A csapat kerete több helyen változott, új játékosok csatlakoztak a klubhoz. Az együttes július elején edzőtáborba utazik. Kedden sajtótájékoztatót tartott a Spartacus.

Örökösföldön készül a Nyíregyháza Spartacus labdarúgó együttesének kerete. A csapathoz egyre több új játékos érkezik. A támadó Csörgő Raul és a kapus Menczeles Iván mellett kivásárolta a klub Fejér Bélát a Sepsiszentgyörgytől. Sztankó Dávid és Erdei Martin saját nevelés, és profi szerződést kaptak. Vass Patrik Zalaegerszegről érkezik a Szparihoz. A 28 éves támadóként és középpályásként is bevethető labdarúgó az előző idényben 22 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Novák Csanád az előző bajnoki idényben 17 gólt szerzett az NB-II-ben.

- Szeretném bizonyítani a következő idényben, hogy az a 17 gól amit szereztem, nem a véletlen műve volt, képes vagyok erre most is. Nagyon jó a csapatszellem az öltözőben, sok játékossal ismertük egymást, vagy ellenfélként, vagy egykori csapattársként. Boldogan mondtam igent a Szpari hívására - mondta Novák Csanád.

A játékoskeret még változik, egy védő, egy támadó középpályás és egy csatár még érkezik. Az is eldőlt, hogy a Gergelyiugornya visszalépése miatt a Szpari második csapata ha felkérik, elindul a megyei I. osztályban. Ami az NB-II-es együttest illeti, Sándor István csalódott volt, hogy nem sikerült az előző idényben az első hatban végezni.

- Először fordult velem elő egy csapatnál, hogy az a cél, amit kitűztem, nem értük el. Az első hatban szerettünk volna végezni, és ugyan nem sokkal, de ettől elmaradtunk, ezért elnézést kell kérnem a szurkolóktól. Úgy éreztem változtatni kell, szükség volt a vérfrissítésre a keretnél és a szakmai stábnál is - mondta Sándor István szakmai tanácsadó.

A Városi Stadion építése miatt két évig Balmazújvárosban játszik majd az együttes.

- Nagyon örülünk annak, hogy elkezdődik a stadion építése. Nekünk most költöznünk kell, és Balmazújváros mellett szólt, hogy csak mi használhatjuk a pályát, az ottani megyei I. osztályú gárda nem használja a létesítményt. Örömmel fogadtak bennünket, és reméljük sok nyíregyházi szurkoló így is a helyszínen szorít majd nekünk - mondta Kozák Attila ügyvezető.

Július 9-ig hazai környezetben készül a csapat, majd Szlovéniába utazik edzőtáborba. Itt több felkészülési mérkőzést is játszik majd.

- Nagyon örülök, hogy a héten már szinte mindenki rendelkezésre áll. A rutinosabb játékosok mellett, mint Novák Csanád vagy Vass Patrik tehetséges fiatalok is érkeztek. Most a legfontosabb feladat, hogy erőnlétileg egy szintre hozzuk őket - mondta Szergej Pacaj vezetőedző.

Az első edzőmérkőzést július 3-án vívja a Spartacus a Kazincbarcika ellen. A bajnokság augusztus elején rajtol.

Vissza