Vasárnap utazott el Törökországba a Nyíregyháza Spartacus. Olyan szállodát választott a klub, mely saját edzőpályával rendelkezik, így nem kell utazni a tréningek miatt. Január 21-ig marad Törökországban a csapat. Nem utazott a többiekkel Kónya Márk, aki Balmazújvárosba igazolt és Máté Péter sem, aki még nem tudja, folytatja-e labdarúgó pályafutását. Ott van viszont a többiekkel Hornyák Marcell, akivel szerződést kötött a Szpari. A játékos ősszel 15 gólt lőtt az NB-III-ban.

- Hornyák Marcell Nyíregyházán született, a megyében, Nyírbátorban játszott és az elmúlt szezonban is és most is nagyon gólerősen futballozott. Azt reméljük, ez nem lehet véletlen. Ebből persze nem következik automatikusan, hogy egy osztállyal feljebb is megismétli ezt, de azt gondoltuk akkor járunk el felelősen, ha megkapja az esélyt a klubtól. Az már a stábon és rajta múlik, mit tudunk kihozni belőle – mondta Dr. Elbert Gábor sportszakmai ügyvezető.

Csernák Martin iránt két csapat is érdeklődik, így őt a több játéklehetőség reményében kölcsönadja a klub, és Bíró Dominik is kölcsönbe kerülhet. Rezes László és Hermány Bence szabadon igazolható, ők ezért nem utaztak el az edzőtáborba. Ötvös Bence viszont ott van, őt Cigándra adta kölcsön a Spartacus egy évre, de a felkészülést a Nyíregyházával kezdte. A szakmai stáb határoz arról, marad-e a piros-kékeknél. Az U19-es csapatból több fiatal tehetség is profi szerződést kaphat, itt a szakmai szempontok mellett az emberi tulajdonságokat is figyelembe veszik a döntéskor. Az is eldőlt, hogy Jova Levente és Rubus Tamás 2020-ig marad, mindketten meghosszabbították szerződésüket. Lucsánszky Tamás vezetőedzőt interneten keresztül értük utol Törökországban.

- Napsütésben, lényegesen jobb időjárási körülmények között készülhetünk. Reggelente egy úgynevezett 0. edzéssel kezdünk. Itt törzsstabilizációs és futóedzés van, majd további két tréning következik. A szünet után volt egy felmérés a játékosoknak, az adatok azt mutatják, hogy mindenki szinten tartotta magát, csekély a különbség, jobb a kiinduló állapot mint az elkezdett közös munka elején volt - mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző Nyíregyháza Spartacus

Fodor Ferenc egy kisebb betegséggel bajlódott de a többiekkel tréningezik, Nagy Máténak viszont kifordult a bokája és megsérültek a szalagjai. Az első felkészülési meccsét január 20-án vívja az együttes az orosz II. ligás FC Baltika Kaliningrad ellen. Hazatérve újabb felkészülési találkozók várnak a Szparira, január 25-én a Lokomotív Kassa, 28-án a Putnok ellen. Január 31-én ismét visszatér Törökországba a Szpari, és a BATE Borisov mellett egy lengyel és egy dél-koreai csapattal is találkozik. Decemberben eldőlt, hogy egy 8000 férőhelyes stadion épül majd Nyíregyházán. A klub szeretné hazai mérkőzéseit az építkezés alatt is a megyeszékhelyen játszani. Vagy úgy szervezik a beruházást, hogy ez megoldható legyen, vagy egy olyan pályán játszik majd az együttes, melyet később a női és az utánpótlás együttesek használhatnak. Itt az előírás szerint egy 1200 fős fedett lelátóra van szükség. 

Vissza