Túl van hét fordulón a Szpari II. csapata a megyei III. osztályú bajnokságban. A gárda eddig mindegyik mérkőzését megnyerte, 68 gólt lőtt és mindössze egyet kapott. Sok fiatal, saját nevelésű játékos mutatkozhatott be felnőtt bajnokságban, melytől a szurkolók közül néhányan féltették az együttest.

- Eddig minden ellenfelünkről elmondható, hogy próbáltak futballozni, nem voltak durva belépők. Annak is örülök, hogy a játékosaink nagyon jól állnak a mérkőzésekhez, próbálom őket motiválni a találkozók előtt, de szerencsére nem nagyon kell, szívesen játszanak, a lelkesedés megvan. Nekünk, a szakmai stáb tagjainak kell kicsit sakkoznunk, hogy ki mennyit játszik az utánpótlás, a felnőtt és a megyei III. osztályú csapatban - mondta Lengyel Roland, a Szpari II. vezetőedzője.

A Szpari azért indított tartalék gárdát alacsonyabb osztályban, hogy a felnőtt bajnokságban erősödjenek a fiatalok.

- A célunk, hogy a következő bajnokságban feljebb lépjünk. Eddig jól állunk, de ez még csak az út eleje. Mindig azt kérem a játékosaimtól, hogy tiszteljék az ellenfelet, és eddig ezzel nem volt gond, még a nagy arányú győzelmeknél sem. Vannak akik már az NB-II-ben is bemutatkoztak, mégsem érzik visszalépésnek, ha néha a megyei csapatban kell futballozniuk. Ha itt kapnak lehetőséget, itt igyekeznek maximumot nyújtani. Csakúgy mint azok a rutinos játékosok is, akik már edzőként dolgoznak, és példaértékű a teljesítményük – tette hozzá a tréner.

A Szpari II. vasárnap 15 órától a Nyírtét vendége lesz.

Vissza