Hat évvel ezelőtt izgalmas mérkőzést játszott egymással a Nyíregyháza Spartacus és a Haladás a Városi Stadionban. Koller Krisztián és Törtei Tamás góljaivel 2-0-ra nyert a Szpari az élvonalbeli bajnokin, és az akkori Spartacust Mátyus János irányította. A vezetőedző most a szombathelyi együttessel tér vissza vasárnap Nyíregyházára. Ez lesz a két a gárda 22. összecsapása, ebból 18-at az NB-I-ben vívtak a csapatok. 9 Szpari győzelemmel szemben 8 Hali siker van, érdekesség, hogy az NB-II-ben eddig még soha nem győzték le a Nyíregyházát a szombathelyiek. Azon a 2014-es élvonalbeli meccsen a mieinknél Fodor Ferenc és Jánvári Gábor is játszott.

Utoljára 2019. októberében Szombathelyen találkoztak a felek, és Hornyák Marcell duplájával és Kártik Bálint góljával 3-1-re nyert a Spartacus. A Haladás kerete több helyen változott a nyári szünetben. 

Érkezők: Csilus Tamás (BFC Siófok), Horváth Olivér (MTK Budapest – kölcsönbe), Kelemen Dávid (Paks – kölcsönbe), Mocsi Attila (Mol Fehérvár FC)

Távozók: Balogh Ferenc (MTE 1904 – kölcsönbe), Bokor Bence (MTE 1904 – kölcsönbe), Gyurján Márton (ZTE), Illés Bence (Dorog, kölcsönbe), Jagodics Márk (Mezőkövesd), Kiss Ágoston (Puskás Akadémia), Kovalovszki Máté (Lipót Pékség – kölcsön után végleg), Simon András (Gyirmót FC Győr), Szekér Ádám (Ajka – kölcsönbe), Tóth-Gábor Kristóf (Budapest Honvéd)

A vasárnapi Nyíregyháza Spartacus-Haladás találkozó 17 órakor kezdődik, a Duna World/M4 Sport + élőben közvetíti.  

Vissza