A Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia jelmondata: „Gondolkodva győzni, győzelemben gondolkodni”, vagy, ahogy az új akadémia igazgató, Kiss Baranyi Sándor székfoglalójában kiemelte: „Legfontosabb cél, hogy ne csak labdarúgókat, hanem embereket is neveljünk a gyerekekből”.

Ékes példa a fent említettekre, hogy akadémiánk U19-es csapatának három meghatározó tagja is országos döntőbe jutott egy tanulmányi versenyen: Fehér Martin, Horváth Richárd és Kulcsár Hunor.

A különböző sportismeretekből álló verseny, ahol az indulók egyénileg mérettetnek meg, több tárgyból tevődik össze. Így van benne edzéselmélet, anatómia, gimnasztika, terheléstan, de vannak kérdések biológiából, elsősegélyből és egészségtanból is. Akadémiánk labdarúgóinak felkészítésében oroszlánrészt vállalt Szabó Krisztina tanárnő, de komoly segítséget nyújtott Gulyásné Tamás Edit tanárnő és edző-tanáruk Révész Csaba is.

A döntő 2018. április 9-10-én lesz Szolnokon. Hétfőn az írásbeli, kedden a szóbeli részt teljesíti a 20 legjobb eredményt elért tanuló, az ország különböző pontjairól.

A fiúk – akik egyébként idén érettségiznek, természetesen választott érettségi tárgyuk is a sportismeret lesz – a versenyt amolyan „próba érettségi vizsgának” tekintik, ahol éles helyzetben kell bizonyítaniuk szóban és írásban is. Persze nem sportolók lennének, ha nem szeretnének minél jobb helyezést elérni, bizonyítva maguknak és a külvilágnak is a sportolókról, labdarúgókról kiállított negatív sztereotípia hamisságát.

Az ifjú labdarúgók azon túl, hogy akadémiánk büszkeségei lettek, az országos döntőbe jutással pluszpontot is szereztek a felsőoktatásba való felvételihez.

Gratulálunk labdarúgóinknak, felkészítőiknek, és sok sikert kívánunk a döntőben is!

Vissza