Békéscsabán lépett pályára a bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus-BJLA U19-es gárdája. A mieink az első félidőben hátrányba kerültek, de a második játékrészben öt perc alatt lőtt két góllal sikerült fordítani. A 62. percben a hazai kaputól a pálya tengelyében 25 méterre Szokolai Márk harcolt ki szabadrúgást. A labda mögé Bakó Tamás állt, aki védhetetlenül nagy gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába. Esélye nem volt a csabai hálóőrnek. Egyenlítő gólunk után is uraltuk a mérkőzést. A 67. percben saját térfelünkön Matyi Zoltán egy jó ütemű megelőző szereléssel lépett le az ellenfél centeréről. Az előtte lévő üres területbe lendületesen vezette be a labdát, egy átadással Szokolai Márk elé került a labda, aki indította Kovács Norbertet. Kovács labdaátvétel után erős lövéssel meglepte a hazai kapust, akiről kipattant a labda a támadást végig kísérő Matyi Zoltán elé, aki nem hibázott, 1-2. A látványos támadásból szerzett gól egyben a győztes találat is volt, a Szpari megnyerte a meccset. 

Békéscsaba - Nyíregyháza Spartacus-BJLA U19 1-2 (1-0)

Nyíregyháza: Poór László – Magyar Gábor, Matyi Zoltán, Seres Patrik, Csáki Bertalan, – Végső Előd (Bálint Ákos 63’), Németh Csaba (Trencsényi Bence, a szünetben) Bakó Tamás (Listván Dominik 78’) – Tóth Ádám (Boda Balázs 58’), Kovács Norbert, Szokolai Márk (Ferencz Róbert 85’)

Edzők: Révész Csaba vezetőedző, Gyurovics Zsolt másodedző

Gólszerzők: Bakó Tamás, Matyi Zoltán

Révész Csaba vezetőedző: - A Békéscsaba a válogatott szünet miatt felnőtt csapataiból (NB II, megye I) kilenc helyen erősítette meg kezdőjét, aminek köszönhetően egy masszív ellenféllel találtuk magunkat szembe. Nagyon jó iramú, impulzív, fordulatokkal teli mérkőzést játszottunk. Végig uraltuk, irányítottuk a játékot és nagyon értékes győzelmet szereztünk. Minden játékos dicséretet érdemel.

Vissza