Két felkészülési találkozót is játszik szombaton a Nyíregyháza Spartacus. Az elsőn a Nyírbátor volt az ellenfél. A Szparinál Banjac Nikola személyében egy próbajátékos is pályára lépett, valamint az U19-es csapatból is lehetőséget kaptak fiatalok.

Nyíregyháza Spartacus – Nyírbátor 3-0 (1-0)

Nyíregyháza: Nagy M.(Kopasz 80.,) – Nagy J., Fodor(Daru a szünetben), Banjac, Bálint (Magyar a szünetben), Pekár, Végső, Farkas, Gyurján, Dragóner, Starosta (Hubicsák 80.,)

vezetőedző: Bozsik József

Nyírbátor 1. félidő : Vasas – Benkő, Szegedi, Kovács, Boros, Fenyőfalvi, Müller, Vámos, Sárosi, Pálinkás, Scheibli

2. félidő: Kócs – Bagi, Tóth, Fehér, Bernáth, Reznek, Urbán, Vámos (Katona 55.,), Gajdos, Terdik (Boros 65.,), Nagy

vezetőedző: Szilágyi Krisztián

A Nyírbátorban több nyíregyházi nevelésű és kötődésű játékos is kezdett. Az első lehetőség a Szpari előtt adódott, Pekár beadása után Starosta fejelt mellé, majd az 5. percben egy felpattanó labda után Dragóner lövését hárította a bátoriak kapusa. A másik oldalon Müller szabadrúgását fogta magabiztosan Nagy Máté. A 15. percben 25 méterről szabadrúgáshoz jutott a Nyíregyháza, Pekár lövése a sorfalról pattant ki, majd a következő akció végén Starosta lőtt mellé. Egy szöglet után Benkő fejelt mellé, a másik oldalon pedig Gyurján remek elfutása után Dragóner lőhetett, de blokkoltak a védők. Scheibli lépett ki középen a 23. percben, ám pontatlanul célzott. Farkas is megpróbálta távolról, Vasas hárította a 26 méteres lövést. A nagy meleg ellenére jó iramú volt a találkozó, és a 30. percben Starosta szép cselek után lőhetett, de védett a kapus, majd Végső bombája szállt mellé. Nagy Máté is bemutatott egy bravúrt, Sárosi közeli próbálkozását fogta. A 36. percben aztán megszerezte a vezetést a Szpari, Fodor Ferenc remek labdával indította Nagy Józsefet a jobb oldalon, akinek beadása után Dragóner Filip fejelt a kapuba, 1-0. A játékrész végére is jutott egy helyzet, Pekár szabadrúgása után Fodor fejelt centikkel mellé.

A második félidő rögtön egy büntetővel indult, Gyurján Bence lépett ki, akit elütött a kapus, 11-es. Pekár László higgadtan a kapuba lőtt, 2-0. Az 51. percben újabb gólt lőtt a Szpari, Nagy József beadása után Daru Bence passzolt a kapuba, de les miatt nem adta meg a találatot a játékvezető. Gyurján lőtt távolról de hárított a kapus, majd a 66. percben már szabályos gólt szerzett a Szpari! Pekár László szabadrúgását követően Banjac Nikola lőtt a kapuba, 3-0. A 75. percben egy bedobás után Daru került helyzetbe, de kimaradt a lehetőség, majd Starosta távoli lövését is hárította a kapus. A végére még jutott egy nagy Dragóner helyzet, de az eredmény nem változott, a Nyíregyháza Spartacus magabiztosan győzött.

Vissza