Tuska János folyamatosan képzi magát. A Nyíregyháza Spartacus kapusedzője a hazai előadások mellett amikor csak ideje engedi, külföldi szakemberektől is tanul. Járt már a Barcelona Akadémiáján, jelenleg pedig Lengyelországban, Brzegben vesz részt egy nemzetközi kapuskonferencián. 

- Ez a második ilyen konferencia melyen itt lehetek, és neves szakemberektől tanulhatunk. Előadást tartott a spanyol válogatott korábbi kapusedzője, a Barcelona trénere, és a friss Bajnokok Ligája győztes Liverpool kapusedzője is, de van vendég a görög Olympiakosztól is. Természetesen arra is jó egy-egy konferencia, hogy kapcsolatokat is építsünk, többek között egy hasonló esemény után utazhattam ki néhány napra a Barcelonához is, hogy testközelből nézzem meg, ők hogyan dolgoznak a kapusokkal - mondta Tuska János, a Nyíregyháza Spartacus kapusedzője. 

Egy-egy ilyen szakmai úton tapasztalt módszereket aztán a saját edzéseikbe is beépít a Szpari trénere. A jövő hét végén viszont ő is pályára léphet Szegeden, a hagyományos Kapusháborún. Ráadásul a +35-ös korosztályban címvédőként. De címvédő Nagy Máté is a nyílt mezőnyben, Szondi Levente pedig az utánpótlás korosztályban. A nyíregyházi nevelésű Talián László és Tuska Bálint is indul, míg Jova Levente a gálamérkőzéseken szerepel. 

Vissza