Lázár Bence 2014. nyarán nagy tervekkel érkezett Nyíregyházára. Szerette volna góljaival segíteni az élvonalba feljutott Nyíregyháza Spartacust, ám folyamatos sérülések miatt néhány hónap után úgy döntött, befejezi a futballt. Később aztán kiderült, hogy leukémiával küzd. A műtétek után úgy tűnt minden rendben van, a betegség azonban ismét megtámadta, és 2018. február 22-én elhunyt. Lázár Bencének március 7-én volt a búcsúztatása Kerekegyházán, a labdarúgótól pedig a nyíregyházi klubnál is elköszöntek.

- Alapjában szörnyű, ha egy fiatalember meghal. Annyiban tudom átérezni, ha egyáltalán át lehet, hogy édesapámnak az előző házasságából volt egy fia, aki 14 évesen elhunyt, láttam, hogy ez egész életén keresztül végig kísérte. Felfoghatatlan ami Bencével történt, tudtuk, hogy beteg, de még halála előtti napon is azt szerveztük, hogyan segíthetnénk neki egy véradással. Mindenkit döbbenetként ért másnap reggel a hír, hogy nincs többé - mondta Dr. Elbert Gábor sportszakmai ügyvezető.

A játékosok közül Szokol Zsolt és Rubus Tamás már Újpesten is együtt játszott Lázár Bencével, ők a család által szervezett búcsúztatáson vettek részt. Mindenkit megrendített a labdarúgó halálhíre.

- Bencével szobatársak is voltunk a válogatottnál, közel állt hozzám. Rengeteg erőt adott, mert egy csupaszív játékosnak ismertem, aki tele volt pozitív energiával. Mélyen megrendített, hogy nincs közöttünk - mondta Fodor Ferenc játékos.

A csapat a héten a Soroksár ellen játszik. A szakmai stáb tudja, most különösen fontos a mentális felkészítés.

- Én szorgalmaztam 2014-ben, hogy szerződtessük. Egy rendkívül szorgalmas, igazi sportember volt, aki mindig a végsőkig küzdött. Fájdalmas számomra, hogy a legfontosabb csatát sajnos elveszítette. Felfoghatatlan ami történt, ezt nem lehet feldolgozni - mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző.

Lázár Bencétől a szurkolók is elköszöntek. A labdarúgó 26 éves volt.

Vissza