Videós elemzéssel kezdte a Nyíregyháza Spartacus játékoskerete, délután pedig egy német csapat ellen újabb felkészülési találkozó következik. Miközben a labdarúgók többsége a taktikát figyelte, ketten folyamatosan dolgoztak a füvön Darabos Balázs erőnléti edző irányításával. Daru Bence és Nagy Tamás mindent megtesz, hogy sérülése után visszanyerje erejét. Sőt, a szakemberek szerint erősebbek lesznek mint korábban.

- Daru Bence ősszel az utolsó edzések egyikén részleges hátsó keresztszalag szakadást szenvedett. Ez nagyon ritka, de szerencsére a vártánál gyorsabban gyógyul. Köszönhető ez annak is, hogy Heim Gábor és Lingné Hudák Nóra azonnal fizikoterápiás kezelésekben részesítette, valamint a klub gyógytornászai elkezdték a játékos felépítését, most pedig már ott tartunk, hogy a harmadik tavaszi fordulóra teljes értékű munkát végezhet. Nagyon koncentráltan hajt végre minden feladatot, csakúgy mint Nagy Tamás. Az ő helyzetét bonyolította, hogy a térdműtétnél fúrni is kellett a csontot, hat hétig csak mankóval járhatott, de a szombati edzőmérkőzésen már pályára léphet – mondta Darabos Balázs.

A rehabilitáción lévő játékosok napi három edzésen vesznek részt, majd negyedikként egy úszással zárnak. Darabos Balázs sem unatkozik, a sérültek mellett a teljes keret erőnléti edzésein is dolgozik.

- Nagyon jól lehet az új stábtagokkal dolgozni, úgy érzem jó az összhang. Technikai és fizikai részekből áll egy-egy edzés, a játékosok pedig maximálisan partnerek a munka során. A fiatalok is felvették a ritmust, sokat erősödtek mind fizikai mind taktikai szempontból – számukra a legnagyobb elismerés az, amikor a csapat rutinosabb tagjai jegyzik meg, hogy már fél év alatt is mennyit léptek előre. Fontos szerepük lehet tavasszal – mondta az erőnléti edző.

Közben Forró Gyula már idehaza tréningezik, a vádlisérülést szenvedő labdarúgó állapota javul, szerencsére nem kell sokat kihagynia. Motkó Benjámin sérülése sem komoly, tegnap már a többiekkel dolgozott.

Vissza