A hagyományokhoz hűen szurkolói ankéttal indította a szezont a Nyíregyháza Spartacus. Közel háromszázan voltak kíváncsiak az új vezetésre, a szakmai stábra és a játékosokra. Dr. Elbert Gábor sportszakmai ügyvezető az elmúlt hónap munkájáról, és a következő öt év terveiről beszélt.

- A cél az, hogy öt év alatt egy stabil NB-I-es csapat legyen Nyíregyházán, és nem titkoltan van egy olyan álmunk, hogy az új stadionunkban – mely 2019/2020-ban készülhet el – teltházas UEFA Európa-liga mérkőzést vívjunk. Rengeteg feladat vár még ránk, de a csapat filozófiája nem változhat: első a klub és a címer, második a csapat, és harmadik az egyén. Ezt mindig szem előtt kell tartanunk – mondta a Szpari sportszakmai ügyvezetője.

Dr. Elbert Gábor a profi futball mellett az utánpótlásról és a női csapatról is beszélt, mely idén szintén Nyíregyháza Spartacus néven elindul az NB-II-ben. A női együttes sorsolása ellentétes a férfi csapatéval, a találkozókat pedig a Tiszavasvári úti NYVSC pályán rendezik. A játékosok közül ketten is részt vettek az ankéton, Makay Robin vezetőedző pedig bízik abban, hogy sokan kilátogatnak majd a találkozóikra. Az utánpótlás gárdákat a Nyírség NSC adja.

Ami a profi futballt illeti, 15 új játékos érkezett a nyári szünetben, sokat fejlődött a sporttudományos háttér, sportpszichológus és dietetikus is figyel a keret tagjaira. Nyolc labdarúgó jár jelenleg egyetemre, ezt is fontosnak tartja és támogatja a klub. Ami az infrastruktúrát illeti, jelentős fejlesztések várhatók.

- Örökösföldön szeretnénk további két füves pályát építeni. Még 2013-ban sikeresen pályázott a Nyírsuli, mi pedig most megállapodást kötöttünk, hogy a klub tulajdonosa mind a TAO feltöltést, mind az önerőt biztosítja. Már csak annyi hiányzik, hogy az illetékes bizottságok tárgyalják a fejlesztést és a Közgyűlés a szükséges határozatot meghozza, utána indulhat az építkezés. Szó van egy új stadionról is, itt 2018. tavaszán indulhat a bontás, és 6064 férőhelyes lehet a létesítmény. A rekortán pálya eltűnik, a pálya a jelenlegi nagytribünhöz kerül közelebb, és további három lelátó épülhet. A jelenlegi pályák hitelesítése a klubon keresztül megtörtént, így jelentősen gyorsabb volt a folyamat – mondta Dr. Elbert Gábor.

A mérkőzéseken új reklámtáblák lesznek kihelyezve, új biztonságiak ügyelnek a rendre, a jegyárak pedig nem változnak. A Szpari együttműködési megállapodást köt az Állatparkkal, a fürdővel és a Nyíregyházi Egyetemmel, igyekeznek egymás marketingmunkáját segíteni, és hasonló a cél a röplabdásokkal és a férfi kosarasokkal is.

A beszámoló után az új játékosok egyesével vehették át új mezüket, Szűcs Mihály sportigazgató pedig bemutatta azt a három szerelést, melyben játszik majd a Szpari. Itt a sportszergyártó egy egyedi mezt tervez a csapatnak, melyet csak a Nyíregyháza Spartacus visel majd éveken keresztül.

Lucsánszky Tamás a szakmai stáb tagjait mutatta be, illetve értékelte a felkészülést. A vezetőedző szerint minden tervezett munkát elvégeztek, így készen várja a csapat a rajtot. Rudolf Gergely csapatkapitány az új játékosokkal együtt megerősítette, az élvonalba jutásért szállnak harcba a kezdődő szezonban.

Rajt vasárnap, Budafokon.  Itt a stadionépítés miatt mindössze 60 vendégszurkolót tudnak fogadni, ezért a Spartacus 1928 Egyesület kéri azokat, akik szeretnének utazni, hogy a s1928egyesulet@gmail.com címre küldjék el nevüket és születési dátumukat. Akiknek már nem jut vendégjegy, értesítést kapnak. 

Vissza