Készülnek a bajnoki rajtra a Nyíregyháza Spartacus-BJLA utánpótlás együttesei. A Szpari U19-es gárdája a Kisvárdával találkozott. A 27. percben a Kisvárda térfelén Seres Patrik szerzett labdát és egyből indította Motkó Benjamint. Utóbbi az ellenfél belső védőjét egy csellel átjátszotta, majd a büntető területen belülről élesen a hosszú sarokba lőtte a labdát. (1-0) A 70. percben egyenlített a Kisvárda, a saját térfelünkön, a középpályán hátrafelé eladott labdából a vendégek csatára indult meg és kapusunk mellett a jobb alsó sarokba lőtt. A 87. percben aztán megszerezte a győztes gólt a Spartacus, az ellenfél kapujától középen, 25 méterre Boda Balázs szerzett labdát, megjátszotta Molnár Zoltánt, aki az üres területbe beinduló Boda Balázst lapos keresztlabdával szolgálta ki a lesre játszó védők között. A kombinációs játék végén Boda Balázs szemben a kapussal 10 méterről az érkező labdát egyből, félmagasan a kapu jobb oldalába vágta.

Nyíregyháza Spartacus BJLA – Kisvárda LA 2-1 (1-0)

Nyíregyháza Spartacus: Nagy Máté (Kopasz József a szünetben) – Magyar Gábor, Seres Patrik, Matyi Zoltán, Bálint Ákos (Ferencz Róbert a szünetben), – Bakó Tamás, Csáki Bertalan (Szokolai Márk 58’), Listván Dominik (Boda Balázs a szünetben), Dudics István, – Motkó Benjamin, Szokolai Márk  (Molnár Zoltán 56’)

Edzők: Révész Csaba, Gyurovics Zsolt

Gólszerző: Motkó Benjamin (27’), Boda Balázs (87’)

Révész Csaba vezetőedző: - Nagy iramú mérkőzésen, az első félidőben több olyan helyzetet dolgoztunk ki, amelyben benne volt a gólszerzési lehetőség. Ebben a játékrészben elmaradt egy jogosnak vélt büntető is. A helyzeteink alapján nagyobb arányú is lehetett volna a vezetésünk a szünet előtt. A második félidőben is irányítottuk a mérkőzést, azonban több pontatlanság, több rossz irányba eladott labda és a kommunikáció hiánya jellemezte játékunkat. Kiegyenlítetté vált a játék ebben a félidőben. Egyes játékosokon fáradtság látszódott, de támadásainkban így is benne volt az újabb gólszerzés. A mérkőzés hajrájában egy kombinációs játékból szerzett góllal alakult ki a végeredmény.  

Vissza