Mindkét együttesnél több játékos sérülés miatt nem állt a vezetőedző rendelkezésére, a Szparinál Rubus Tamás állapota javult annyit, hogy kezdhetett, Pekár László húzódása viszont nem jött rendbe. Utóbbi a szerdai találkozón sérült meg. 

Dorogi FC - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-0)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion

Jv: Kovács J. Zoltán (Bede, Hofbauer)

Dorog: Horváth G. – Fürjes, Lénárt, Nagy Zs., Papp M. – Kitl M., Mészáros Á. – Faragó T. (Zachán 78.), Vígh (Paudits 59.), Szedlár – Hegedűs M.(Erdélyi 78.) 

vezetőedző: Miskei Attila

Nyíregyháza: Fadgyas - Nagy J.(Bakos 87.), Fodor, Rubus, Forró - Végső, Farkas (Daru 56.) - Polényi, Kártik, Tóth Á. (Ötvös 56.) - Hornyák 

vezetőedző: Lengyel Roland

Egy Polényi lövéssel indult a meccs, a labda a kapu fölött szállt el. Jobban kezdett a Szpari, a 6. percben szögletet harcolt ki Hornyák de a sarokrúgás után ismét elkerülte a labda a kaput. Kiegyenlített volt az első negyedóra, a hazaiak előtt egy lehetőség adódott, de Farkas tisztázott egy beadás után. A 17. percben aztán mégis a Dorog szerzett vezetést, Szedlár beadására Hegedűs érkezett pontosan középen, előnyhöz juttatva a hazaiakat, 1-0. A folytatás mezőnyjátékot hozott, majd Tóth lépett ki egy fejes után, de az utolsó pillanatban mentett Hegedűs. A 30. percben már 5-0 volt a szögletarány a Nyíregyháza javára, de az ötödik sarokrúgás sem volt eredményes. Hazai részről egy Kitl és egy Hegedűs lövés volt a válasz, de egyik sem találta el Fadgyas kapuját. A 41. percben Forró kapott sárga lapot buktatásért, majd a hajrában két hazai szöglet jelentett veszélyt a Szpari kapujára, de több gól nem esett, így a szünetben a Dorog vezetett 1-0-ra. 

Félidei statisztika: 

Gólok 1-0

Kaput eltaláló lövések 1-0

Lövések: 4-4

Szögletek 2-5 

Sárga lapok:0-1

A második félidő elején is kiegyenlített volt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 49. percben aztán Vígh kapott jó labdát középen, de kapáslövése nem volt jó. Az 54. percben nagy hazai helyzet, egy kapu előtti kavarodás után Fadgyas védett bravúrral egy közeli lövést. Cserélt a Szpari, Tóth és Farkas ment le, Daru és Ötvös érkezett. A folytatásban előbb egy szöglet után Szedlár lőtt mellé, majd egy nyíregyházi szabadrúgás után alakult ki lehetőség, de a dorogiak tisztáztak. Végső kapott sárgát a 66. percben. A 71. percben aztán sikerült az egyenlítés, Ötvös Bence szabadrúgása után a kapus kiütötte a labdát, Hornyák Marcell pedig az üres kapuba ívelt, 1-1! A 80. percben nagy helyzet maradt ki, Daru kapott jó labdát, de hatalmasat védett lövésénél Horváth. Kártik előtt is adódott egy helyzet, majd a hajrá izgalmasan alakult, Szedlár lövésénél alig ment mellé a labda, az eredmény pedig nem változott, döntetlen lett a vége. 

Lengyel Roland vezetőedző: - Jól kezdtük a mérkőzést, az első 15 percben voltak lehetőségeink, mégis negyedóra után a hazaiak szereztek vezetést. Fordulás után sok párharcot nyertünk, harcosan futballoztunk, majd Fadgyas Tamás egy bravúros védéssel meccsben tartott minket. Hornyák Marcell egy szép góllal egyenlített, és ezt követően két nagy lehetőségünk is volt, igaz a Dorognak is volt egy jó lövése, de összességében reális a döntetlen. A hajrában kockáztattunk, nagyon szerettünk volna nyerni ami ugyan nem sikerült, de mindent megtettek érte játékosaim. 

Vissza