Jól és lendületesen kezdték a mieink az Újpest FC elleni mérkőzést. Öt-hat olyan akciót vezettünk, hogy ha koncentráltabbak vagyunk a végjátékban, akkor nagyobb arányú vezetéshez is juthattunk volna már az első félidőben. A jobb és bal oldalakon rendre a hazai védővonal mögé tudott kerülni a Szpari, kialakítva a gólszerzési lehetőségeket. Ennek ellenére egy rögzített szituációból szereztük meg a vezetést a 41. percben. A jobb oldalon vezetett gyors támadás után a hazai védők az alapvonalon túlra mentettek. Kis szöglet elvégzése után a jobb oldalról Bakó Tamás ballal ívelte be a labdát, ahol Matyi Zoltán jó ütemben ugrott fel és szép gólt fejelt az Újpest kapujának bal oldalába, 0-1. Sajnos az előnyt nem sikerült megtartani, a 66. percben egyenlítettek a lilák, és 1-1 lett a végeredmény. 

Újpest FC - Nyíregyháza Spartacus-BJLA U19 1-1 (0-1)

Nyíregyháza Spartacus: Kopasz József – Magyar Gábor, Matyi Zoltán, Ferencz Róbert, Bálint Ákos, – Kovács Norbert, Bakó Tamás (Németh Csaba 63’), Trencsényi Bence (Boda Balázs 78’), – Csáki Bertalan (Listván Dominik 23’), Szokolai Márk (Hubicsák Zoltán 63’), Motkó Benjamin

Edzők: Révész Csaba, Gyurovics Zsolt

Gólszerző: Matyi Zoltán

Révész Csaba vezetőedző: - Sokadik mérkőzésünk forgatókönyve, hogy jól tudjuk kezdeni a 90 percet. Folyamatosan helyzeteket alakítunk ki, viszont az adódó gólszerzési lehetőségeket nem tudjuk gólra váltani. Amennyiben befejezéseink hatékonyabbak lennének és a lehetőségeinket jobban tudnánk kihasználni, akkor megnyugtató önbizalmat adna a játékosoknak a mérkőzés hátralévő részére. De addig, amíg a támadásaink végén a helyzetek kimaradnak, az ellenfél egy adott hibánkból könyörtelenül büntetni fog. Ezen a mérkőzésen 2 pontot hagytunk Újpesten.

Vissza