A ZTE ellen léptünk pályára a bajnokság újabb fordulójában. Ez volt a klub történetének 400. élvonalbeli találkozója. 

Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, és Kovácsréti lövése jelentette az első említésre méltó eseményt, de blokkoltak a vendég védők. Bátran kezdtünk, a ZTE térfelén zajlott a játék az első tíz percben. A 16. percben aztán váratlanul vezetést szereztek a vendégek, egy bal oldali támadás után érkezett a bepassz középre Medgyestől, Mim pedig a kapuba passzolt közelről, 0-1. A 23. percben Myke kapott jó labdát, a kaputól 19 méterre buktatták. A szabadrúgást Kovácsréti fölé csavarta. Ismét Kovácsréti próbálkozott, 25 méteres csavarását fogta Gundel-Takács. A 38. percben Mim veszélyes beadására Croizet érkezett, fogta Tóth B. a lövését. A hajrában Nagy D. készítette le mellel a labdát Kovácsrétinek, de mielőtt utóbbi lőhetett volna, mentettek a védők. Az első félidő hosszabbításában egy szabadrúgásra Keita érkezett jól, de lövése után bravúrral védett Gundel-Takács, így az első félidő után a ZTE vezetett. 

A második félidő Szpari támadásokkal indult, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. Az 58. percben Gresó lőtt 23 méterről, a jobb oldali kapufáról pattant ki a labda. A 62. percben szabadrúgáshoz jutott a Spartacus a kaputól 17 méterre. Nagy D. legurítása után Myke Ramos lőtt alig mellé. Gyors kontrákra rendezkedtek be a zalaiak, miközben csapatunk folyamatosan nyomott. 

Az egyenlítésre a 90. percig kellett várni, egy szöglet után Nagy Dominik bújt ki a védők mögül, és a kapuba fejelt, 1-1. Több gól nem esett, döntetlen lett a végeredmény. 

Nyíregyháza Spartacus - ZTE 1-1 (0-1)

Városi Stadion 5822 néző 

Jv: Pintér Csaba ( Szalai Balázs, Rózsa Dávid)

Nyíregyháza: Tóth B. - Alaxai, Baki, Keresztes - Gresó (Pinte 74.), Keita (Eppel a szünetben), Toma, Nagy B.(Leoni 74.) - Nagy D., Myke (Oláh 85.), Kovácsréti (Kvekveskiri 68.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

ZTE: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelou, Safronov, Csóka, Mim (Várkonyi 78.) - Csonka (Dénes 78.), Sankovic, Ipalibo - Croizet (Németh 85.), Medgyes (Kiss a szünetben)

Vezetőedző: Márton Gábor 

Tímár Krisztián: - Szerettük volna itthon tartani a három pontot, de ez nem sikerült. Egy kontra után hátrányba kerültünk, de éreztem a játékosokon a tartást. Talán ha korábban egyenlítünk, több lehetett volna ebből a mérkőzésből, de minden pontnak jelentősége van. Szeretnénk megtartani pozíciónkat, ehhez tovább kell dolgoznunk. 

Márton Gábor: - Remek hangulatú mérkőzést játszottunk. Tudtuk, hogy a Nyíregyháza sok labdát ível majd a kapunk elé, de ezeket sikerült sokáig hatástalanítani. A végén kapott gól miatt viszont meg kell elégednünk az egy ponttal. 

Vissza