A Szpari-Loki párharcoknak komoly hagyománya van, és a "Keleti rangadó" sokkal több, mint egy egyszerű futball meccs. Néhány hetet még várni kell arra, hogy a két csapat összecsapjon, de a hétvégén a másik debreceni csapat ellen már pályára lép a Szpari. Több mint harminc évet kellett arra várni, hogy az egyetemi gárda ellen vívjon bajnokit a Spartacus, utoljára 1989-ben találkozott a két csapat, akkor az NYVSSC csapott össze a DUSE-val. A találkozót Szilágyi József góljával a mieink nyerték, Buús György vezetőedző együttesében többek között olyan játékosok szerepeltek mint Cséke György, Szobonya József,  Boda Mihály, Váczi Béla, vagy éppen Csehi István. A DEAC elődjével összesen négy meccset vívott a Nyíregyháza, két Szpari győzelem mellett egy döntetlen és egy debreceni siker szerepel a statisztikában. Az az egy 1979-ben született, amely szezon után feljutott a Spartacus az élvonalba, története során először...

Az NB-III-ból érkező DEAC rajtja nem sikerült jól, eddig még nem nyertek találkozót, de a Soroksár, a Dorog és a Siófok ellen is szoros meccsen maradtak csak alul. A debrecenieknél sok ismerős játékossal találkozhatunk, Nagy Zoltán, Spitzmüller István, Urbin Péter és Rezes László is futballozott Szpari mezben. A nyáron főként a DVSC-től érkeztek labdarúgók a DEAC-hoz. 

Érkezők: Acsádi Bence (DVSC), Belényesi Csaba (DVSC), Burai Erik (DVSC – kölcsönbe), Damásdi Alex (DVSC – kölcsönbe), Gyönyörű Gergő (DVSC – kölcsönbe), Nagy Krisztián (Kaposvár), Orosz Marcell (Diósgyőri VTK – kölcsönbe), Szabó Kornél (DVSC – kölcsön után ismét kölcsönbe), Székely Dávid (Füzesgyarmat), Takács Péter (Dorog)

Távozók: Bucz Bence (Debreceni ASE 1907), Csúri Bence (Szajol), Kerekes Krisztián (DVSC, onnan Kecskemét – kölcsönbe), Krajcsó Krisztián (Körösladány), Patócs Richárd (Sajóbábony), Luis Ramos (hondurasi, ?), Ibrahima Sidibe (szenegáli, ?)

A vasárnapi DEAC - Nyíregyháza Spartacus mérkőzés 17.30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban. 

Vissza