Az NB-III Nyugati csoportjában szereplő Csorna otthonában lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus. 

Csorna - Nyíregyháza Spartacus 2-4 (0-2)

Csorna 

Jv: Dr. Kovács Gergely ( Lémon, Keszthelyi)

Csorna: Lőre - Csikós, Kis, Kerékgyártó, Serfőző, Kelemen, Nehéz, Füredi, Litresics, Nagy, Czanik 

vezetőedző: Horváth Dénes

Nyíregyháza: Megyeri - Hinora, Fodor, Kelemen, Forró - Csilus, Holdampf - Papp (Gréczi 58.p), Sinanovic (Csernák 69.p) - Gajdos, Bajzát (Rudolf 58.p) 

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Az első percekben két nyíregyházi helyzetet jegyezhettünk fel. Előbb Holdampf lőtt mellé nagy erővel, majd Sinanovic passza után Bajzát próbálkozott. Sinanovic a következő akcióban is főszerepet játszott, lövése után a kapus kiütötte a labdát, Csilus pedig mellé lőtt. A 16. percben újabb Szpari lehetőség, egy formás Bajzát-Holdampf-Gajdos összjáték után Bajzát lőtt fölé. A 31. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Gajdos lépett ki és a rövid sarok irányába tartó lövését még bravúrral védte a hazaiak kapusa. A szöglet után viszont Papp Máté és Sinanovic Sinan játszottak össze, utóbbi pedig kilőtte a hosszú sarkot, 0-1. Folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét a Nyíregyháza és több lehetősége is volt, egy kontra végén viszont egyenlíthetett volna a Csorna. A 43. percben Serfőző lőtt és a bal oldali kapufát találta el. A 44. percben viszont növelte előnyét a Spartacus! Holdampf harcolt ki szabadrúgást a kaputól harminc méterre. Csilus Tamás ívelte be a labdát, Fodor Ferenc fejesét még kiütötte a kapus, de Fodor ismételt, és a kapuba lőtt, 0-2. Ez volt az állás a szünetben. A folytatásban is a Nyíregyháza diktálta a tempót, és több lövéssel is próbálkozott a csapat. Cserélt Lucsánszky Tamás, Bajzátot Rudolf, Pappot Gréczi váltotta. Rudolf Gergely a 60. percben rögtön remek labdával ugratta ki Gajdos Zsoltot, aki a hosszú sarokba lőtt a kapus mellett, 0-3.Hat perc múlva jött az újabb gól, ezúttal Holdampf Gergő beadását nem tudta megfogni a kapus, Csilus Tamás pedig közelről a kapuba lőtt, 0-4. A találat után Csernák Martin érkezett Sinanovic Sinan helyére. A fiatal, nyíregyházi nevelésű játékos először mutatkozhatott be tétmeccsen a Szpariban. A hajrában szépített a Csorna, egy szabadrúgás után Megyeri nagyot védett, de a kipattanóra Németh ért oda és a kapuba lőtt, 1-4. A középkezdés után Rudolf a kezdőkörből küldte kapura a labdát, a kapus nagyot nyújtózva éppen elérte. Sok helyzetet puskázott el a Szpari, a  másik oldalon pedig a 89. percben egy szabadrúgás után Füredi talált be, 2-4. Az eredmény nem változott, a Szpari a legjobb 32 közé jutott. 

Lucsánszky Tamás: - Végig kontroll alatt tartottuk a találkozót, és megérdemelten vezettünk négy góllal is. A végén két pontrúgás után gólokat kaptunk, így ez kicsit rontott az összképen, de gratulálok a csapatnak mert jó szellemben futballozott és jó játékkal jutottunk tovább. 

Vissza