Az év utolsó találkozóján lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus a Budaörs vendégeként. 

Budaörs - Nyíregyháza Spartacus 2-2 (1-1)

Tatabánya 

Jv: Dolnegó Bálint (Punyi, Márkus)

Budaörs: Bese - Menyhárt, Ódé, Kékesi, Tányéros, Csobánki (Sajbán Miklós 79.) , Sajbán Máté, Bakos, Horváth R., Czvitkovics, Horváth E.(Deli, 75.) 

szakmai igazgató: Bognár György 

Nyíregyháza: Jova - Hinora, Fodor, Kelemen, Farkas - Kártik, Rubus (Rezes, 60.) - Sinanovic (Bajzát 84.), Kesztyűs (Papp 84.), Pekár - Gajdos 

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

A legutóbbi kezdő csak egy helyen változott a Szparinál, az eltiltott Holdampf Gergő helyén Rubus Tamás léphetett pályára . Az első percek mezőnyjátékot, és enyhe nyíregyházi fölényt hoztak, a vezetést viszont a Budaörs szerezte meg egy szabadrúgás után az 5. percben. Czvitkovics beadását Kékesi fejelte a kapuba, 1-0. A gól után beszorította ellenfelét a Spartacus, és próbált gyorsan egyenlíteni. Ez a 11. percben sikerült is amikor Gajdos Zsolt indította Sinanovic Sinant aki lefutotta a védőket, majd begurítása után Kesztyűs Barna a kapuba lőtt, 1-1! Továbbra is támadásban maradt a Nyíregyháza és irányították a találkozót a mieink, de a gyors gólváltás után egyik kapu előtt sem alakult ki nagy helyzet. A játékosok dolgát a hideg mellet az erős szél is nehezítette. A hazaiak főként pontrűgásokból veszélyeztettek, egy szöglet után Sajbán fejelt fölé a 29. percben, majd Czvitkovics szabadrúgását hárította Jova Levente. A másik oldalon Besének is védenie kellett, Sinanovic beadása után Pekár fejesét hárította a kapus a 39. percben. Újabb Szpari lehetőség, ezúttal is Sinanovic passzolt és Pekár elől mentettek a védők. Az első félidő több gólt nem hozott, így maradt a döntetlen. Fordulás után az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Sajbán fejesét hárította Jova. Az 53. percben ismét előnybe került a Budaörs, Czvitkovics lövése után a léc alá csapódott a labda, 2-1. A 62. percben Csobánki esett rosszul, úgy tűnt a játékos egy pillanatra az eszméletét is elvesztette de szerencsére nem lett komoly baja. Farkas Márk kapta az első sárgát a találkozón a 65. percben. Pekár egyenlíthetett volna a 70. percben, de szabadrúgása után a bal felső irányába tartó labdát bravúrral tolta ki Bese. A következő akcióból viszont már egyenlített a Szpari! Rezes indította Kesztyűst akinek beadása után Pekár okosan átlépte a labdát így Gajdos lőhetett, ezt még kiütötte a kapus, de a kipattanót Sinanovic Sinan a kapuba lőtte, 2-2!  Támadásban maradt a Szpari, Fodor indította Rezest, a lövésben azonban nem volt elég erő, majd Pekár ugratta ki Gajdost aki egyedül törhetett volna kapura, de lest jelzett az asszisztens. Az eredmény nem változott, a Szpari döntetlennel zárta az évet. 

Lucsánszky Tamás vezetőedző:- Kiegyenlített mérkőzés volt ahol döntetlen eredmény született. A hazaiak kétszer is vezettek egy-egy elkerülhető góllal, de nekünk mindkétszer sikerült egyenlíteni, így kicsit mi lehetünk elégedettebbek az egy ponttal.  

Vissza